Constructa / Siemens SD6P1 pompprobleem

JoJ

  • #1
Hallo,

Ik beschik over een Constructa/ Siemens SD6P1 vaatwasser van bouwjaar 2012 met de volgende gegevens:

E-Nr.: CG5 A01 V9/52
FD 9203 (wat spaties) 00081

Na de laatste vaatwasbeurt bleef de pomp maar draaien en knippert het lichtje naast het kraantje op de vaatwasser.

Op fora vond ik terug dat er ofwel een blokkage in de niveaukamer/labyrinth was ofwel water in de lekbak. Volgens de handleiding van Siemens zelf zou dit duiden op water in de lekbak.

Ik heb de machine uitgebouwd en het linkerpaneel verwijderd. Hierdoor kreeg ik zicht op het labyrinth, maar voor het overige eigenlijk niet veel.

Ik heb geprobeerd het labyrinth los te maken om het eens goed te reinigen. Ik heb hiervoor de moeren aan de binnenzijde van de vaatwasmachine losgedraaid, maar ik krijg de onderste buizen er niet goed uit.




Om erger te voorkomen heb ik dat voorlopig zou gelaten. Reinigen met een middel werkt niet omdat iedere keer de machine start met afpompen en gewoon niet aan een programma begint. Een reset door 3s de startknop in te duwen werkt niet. Hierdoor gaat er dus geen reinigingsmiddel door het vervuilde stuk in het labyrinth en passeert het vrijwel direct naar de afloop.

Ik heb ook het stuk aan de filter in de machine losgemaakt waarmee je aan de schoepen van de pomp kan. Daar zat alvast geen brok of zo in wat iets zou kunnen blokkeren.

Ten slotte ben ik op zoek gegaan naar de lekbak. Ik heb het rechterdeel ook los gemaakt en daar zit blijkbaar de elektronica. Daar zat geen enkele bak en het was kurkdroog.

De methode op https://forum.teamhack.de/filebase/download/44/ kan ik niet toepassen want de onderkant van mijn vaatwasser is volledig uit plastic en ik zie voor zover ik kan zien ook geen vijzen.

M.a.w.: ik zie nergens een vlotter, lekbak of wat dan ook en ik krijg het labyrinth niet los

Ik heb geprobeerd het paneel onder deur los te maken. Die lijkt vast te zitten met 2 Torx 20 vijzen. Het metalen stuk kan er echter niet zomaar uit gehaald worden. Ik zou het eerst naar boven moeten kunnen schuiven vooraleer het naar mij toe te trekken. Dat lijk echter niet mogelijk tenzij ik de hele deur daarvoor moet demonteren, maar dat lijkt mij overkill.





Weet er hier iemand raad hoe ik dit het best verder aanpak a.u.b.?

Alvast bedankt voor jullie tijd!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Deurpaneel er even af dan krijg je de ruimte.
Vermoedelijk lekkage via de afdichting tussen rvs en de plastic kuip.
Hier is een reparatieset voor.
 

JoJ

  • #3
Bedankt voor het advies.

Het bleek dus inderdaad een lek te zijn afkomstig van de niveaukamer. Meer bepaald de rubberen afdichtingsring dat met de plastic moer binnen in de vaatwasser aangespannen staat of zou moeten gestaan hebben.

Rubbertje even gereinigd, moer goed aangedraaid, kuip opgedroogd en hij heeft nu toch al een aantal vaatwasjes gedaan :)


Groetjes,

Jo
 

JoJ

  • #4
Hallo,

Daarnet opnieuw lekfout. Nogmaals gekeken, ditmaal effectief de verbinding van afvoertrechter met de inox. Ik neem aan dat dit enkel de dichtingsrubber is die vervangen zou moeten worden? Enig idee waar ik die herstelkit zou kunnen vinden aub?


Mvg,
Jo
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu