Constructa inbouw vaatwasser; water blijft staan

MarkEL

  • #1
Ik heb een probleem met onze 5 1/2 jaar oude Constructa (=Siemens) inbouw vaatwasser.

Sinds vorige week blijft na het gebruik van de vaatwasser het water staan op de bodem. Het water staat ongeveer zo hoog als de dop van de zout-reservoir. De eerste keer dat het water bleef staan, deed ik de machine opnieuw aan waarna deze even later onophoudelijk begon te pompen zelfs toen de deur open stond. Toen heb ik de stekker er maar uitgetrokken.

Nu heb ik de laatste dagen het internet al afgeschuimd en heb aan de hand hiervan gisteren de machine uitgebouwd. Het viel mij direct al op de de niveau-kamer best wel vies was. Het water liep op een gegeven moment dan ook over de vlotter heen waardoor het in de lekbak liep. Dat is dan dus ook de reden dat de machine vorige week onophoudelijk begon te pompen (veiligheidssysteem).

Nu heb ik vandaag het labyrint, de niveau-kamer en de slang die van de niveau-kamer naar de pomp loopt losgehaald en grondig schoongemaakt in de overtuiging dat dit het probleem zou oplossen.... maar helaas, niet dus :cry: Nu na een wasbeurt staat de machine opnieuw vol water. Om te testen of de afvoerpomp wel werkt heb ik de machine opnieuw aangezet en direct nadat hij begon met z'n programma weer geopend en gereset om het water te laten afpompen. En dan pomp't 'ie dus wél het water weg. Mijn conclusie, de pomp is niet stuk en de afvoer kan mijns inziens niet verstopt zijn... Terechte conclusie :?:

Maar dan, wat zou dan wél het probleem kunnen veroorzaken??
 

Co de Witgoedman

  • #2
Ik heb het idee dat de machine stopt in het programma.
Controleer de print eens , met name het verwarmingsrelais.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu