Middenaansluiting radiator correct aansluiten

Conradus

  • #1
Ik vraag me af of een onderblok met thermostaat verkeerd om geplaatst kan worden in een designradiator met middenaansluiting of dat het eigenlijk niet echt uitmaakt. Ik heb er een die je op twee manieren kunt ophangen. Voorkant voor laten of de achterkant met een andere look naar de voorkant. Blijkbaar maakt het niet uit aan welke kant het warme water binnenkomt of het verlaat. Je zou denken dat de thermostaat aan de inlaatzijde zou moeten zitten maar is dat ook echt nodig want per slot van rekening regelt die alleen de doorstroming aan de hand van de temperatuur in de ruimte. Iemand een idee hoe het zou moeten en of anders om iets uitmaakt?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Zekers maakt dat uit, verkeerd geplaatst gaat de zitting van het ventiel klapperen zodra ie dicht loopt.
 

Conradus

  • #3
Welk ventiel, waar zit dat?
Of bedoel je de klep in de thermostaat, dat daardoor de richting goed moet zijn? Ik kan dit onderblok gewoon links of rechts gebruiken, dus de thermostaat aan de inlaatzijde plaatsen. Gewoon omdraaien dus. Verder nog zaken die wellicht belangrijk zijn ?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Ja dat ventiel bedoel ik. Het gaat er dus om dat je weet wat de aanvoerleiding is, zodat je de zijde met de 'klep' (het ventiel) aan de aanvoer kunt zetten.

Volgens mij moet je gewoon beginnen ;-) Belangrijkste is direct juist op lengte knippen van de leidingen met een buizenknipper (dus niet zagen oid!!!), vooral te kort is erg vervelend...
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Bij sommige MM ventielen kun je de binnenwerken links en rechts omwisselen.
Dus binnenwerken er uithalen en beiden aan de andere kant plaatsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu