Magnetron maakt eng geluid

Ria13

  • #1
Hallo,

Zes jaar geleden heb ik een keuken laten plaatsen in mijn nieuwe huis met daarin een inbouwmagnetron Pelgrim MAG646RVS/PO4.

Toen hij pas nieuw was deed hij al niet wat er in het boekje stond en hij had irritante eigenschappen bijvoorbeeld een eigen wil en visie maar ja je leert ermee leven. Als hij nu maar 30 seconden kon magnetronnen dan was ik al blij. Al moest ik niet denken dat ik hem daarbij mocht storen.

Maar goed, ik had daarnet een natgemaakt wit bord voor een halve minuut in de magnetron gezet om hem op te warmen en ineens hoor ik vanuit de kamer een creepy lawaai; een heel hard diep eng gegrom dus ik neem een spurt naar de keuken en ruk de deur open en er kwam een brandlucht uit.

En nu weet ik niet meer wat ik doen moet; iemand een clever idee? :)
 

Ria13

  • #2
Oh jakkes, ik lees net dat de verwachte levensduur maar vijf jaar is. Als ik dat had geweten.. reparatie heeft dus geen zin.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Een hard brommen duid op een grote belasting in de kamer.
Dit is dan vaak een metaal, dat word zo heet dat het verdampt en prachtige vlambogen kan laten zien, en zelfs branderig gaan ruiken.

Bord toevallig een metaalkleurig merkteken op de bodem of een mooi versiert randje?
 

Ria13

  • #4
Nee, bij mijn weten niet, daar let ik altijd op. Ik gebruik datzelfde bord vaak. Ik had ook de vork niet vergeten.

Ik durf hem niet meer aan te zetten. Ik kan ook niet bij de stekker.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Dat je niet bij de stekker kan is vreemd, die moet nl altijd bereikbaar zijn.

Als je dat ding al nooit vertrouwd hebt is dit een mooi moment om hem te archiveren,
 

Ria13

  • #6
Nee, je kan wat stekkers en stopcontacten zien als je door het rooster van de plint gluurt (wel even op de grond gaan liggen) maar het ventilatierooster zit van binnen vastgeschroefd aan de plint, die zelf vastgelijmd is (denk ik want ik zie geen bevestiging).

Met "archiveren" bedoel je weggooien of een andere kopen? Ik had nog een andere die al zeven jaar leeft en een stuk handiger is om te bedienen maar er past geen supergroot bord in. Bovendien staat hij heel hoog zodat je er eigenlijk alleen koffiekopjes in kan zetten, geen volle borden soep.

Ik denk dat ik er zomaar iets basics in laat gooien, dan kijk ik even hoe de monteur bij de stopcontacten kan komen en dan ben ik er vanaf. Zucht.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #7
Plint zal vastgeklikt zitten op de poten van de keuken.

groeten b
 

Ria13

  • #8
Het is een zes meter lange plint.

Ik geef het op. Je kan nergens op inbouwmaat selecteren en voor een magnetron die 44 cm diep is heb je kennelijk toch een nisdiepte van 55 cm nodig. Ik ben al vijf uur aan het zoeken en zo wanhopig om 600-700 euro kwijt te kunnen ben ik nou ook weer niet.

Ik gebruik de magnetron als serviesopbergplaats en gebruik de andere losse magnetron dan maar voortaan. Bedankt voor de assistentie in ieder geval!
 

Ria13

  • #9
Sorry, mag ik nog een vraag stellen?

Ik vond in de kelder een nog een nooit gebruikte magnetron, een Sharp R239, en deze maakt een soort contactlawaai, maar alleen de eerste 30 seconden. Daarna houdt het geluid plotseling op. Is dat ergens een voorbode van?

Klinkt als een rammelende deur of behuizing. Een hard geluid.
Je hoort het geluid volgens mij ook als je erop klopt; het resoneert.
 

Ria13

  • #10
Deze heeft ruim twee jaar in de kelder gestaan en dat heeft hem gemold, misschien door vocht. Het kabaal wordt erger dus deze is ook niet bruikbaar.
 

Ria13

  • #11
Hoe het is afgelopen: geen nieuwe gekocht en dan toch maar die rammelende losse magnetron in gebruik genomen. Je raakt gewend aan het gerammel en er gebeurt verder niets. Hij staat wel een beetje in de weg maar hij is ook wel mooi (grijs metallic). De inbouwmagnetron wordt gebruikt als bergplaats voor vuile vaat dus het is alleen maar netter geworden in de keuken. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu