Lekkage zonneboiler?

Idas

  • #1
Ik heb ca 25 jaar een zonneboiler op Het dak. Nu heb ik sinds een paar dagen dat het warme tapwater uit de kranen heel erg bruist. Het lijkt ook alsof er damp afslaat en er waren in het badwater groenige schuimplekken te zien. Kan het zijn dat de glycol lekt en meekomt met het tapwater? Ik kan nl niets anders verzinnen! Ik heb foto's van het moment dat ik het bad aanhet vullen was en na een nacht het te laten staan. Ik hoop dat de fotos zijn te zien!

 

Marcn88

  • #2
Merk van zonneboiler en is het een leegloopsysteem of druk systeem
bij een leegloop systeem zou u het overloopkraantje even los kunnen draaien en kijken of hier veel water uitkomt zou niet mogen namelijk en anders us kijken op de drukmeter bij een druksysteem en de druk wat aflaten staat deze dan weer in no time op dezelfde druk weet u genoeg
 

Idas

  • #3
Dank, het blijkt inderdaad lekkage in de ketel. Alle glycol is al via het tapwater eruit. Dat veroorzaakte het schuim en de kleur op het schuim.

Heeft het zin om alleen de ketel te vervangen of moet de installatie op het dak ook vervangen worden? Ik heb al een 16 zonnepanelen, dus is de vraag of dat uitbreiden zin heeft of de boiler houden?
Graag jullie advies en mening
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Als de zonnepanelen nog goed zijn kunnen die gewoon gebruikt worden (is redelijk universeel)

De lekke boiler vervangen door een zelfde model en het probleem is opgelost?

Vr Gr en succes ermee
 

Idas

  • #5
Volgens de installateur die ik benaderde met de vraag om alleen de boiler te vervangen, gaat dat niet omdat de aansluiting niet compatibel is en de huidige panelen meer kunnen dan die van 25 jaar geleden...
dat is dus onzin?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
Eerder is al gevraagd om meer gegevens, zonder gegevens is er niets te zeggen over de bestaande mogelijkheden?
 

Idas

  • #7
Ik kan geen naam vinden op de boiler, het is een grundfoss pomp, en het is een druksysteem. Als er meer gegevens nodig zijn, hoor ik het graag!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu