Cilinderslot verwijderen

Ingmar

  • #1
In mijn schuurdeur zit een cilinderslot waarvan ik geen sleutels meer heb. Ik wil deze cilinder graag vervangen door een nieuw exemplaar, maar om de oude te kunnen verwijderen heb je een passende sleutel nodig. Is er een manier om deze cilinder te verwijderen of ben ik aangewezen op (vakkundig) breek- en boorwerk?

Vast bedankt voor de tips!

Gr, Ingmar
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je kan alleen de cylinder breken.
Haal de schilden van beide zijden van de deur.
zet op bijde zijden van de cylinder een baco of watrerpomp tang.
Beweeg beiden in tegen gestelde richting.
Als de cylinder begint te draaien/buigen buig hem dan weer terug in tegen gestelde richting, een paar keer herhalen en je kan beide helfden er zo uitpakken.Hoe meer sterren hoe mooier hij knapt.
 

Dirk71

  • #3
Ik heb ook weleens gezien dat een cylinder "kapot geboord" werd; er werd volgens mij een gat geboord op de overgang tussen de cylinder zelf en het lange smalle deel van het slot (hoop dat ik het zo duidelijk omschreven heb).
Op deze manier werden de palletjes in het slot kapot gemaakt, zodat de cylinder weer wilde draaien.
Als het een erg hard slot blijkt te zijn, valt hij misschien gemakkelijker te breken dan te doorboren, maar bij een ouder slot, maak je misschien op deze manier ook een kans...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Dat vergt toch behoorlijk oefening, je moet nl zo boren dar het draaiende deel niet beschadigt maar alleen de palletjes doorboort worden. je moet dus net onder de bus door boren en in een exact rechte lijn.
vervolgens kan je dan de palletjes in de bus naar beneden drukken en de bus kan dan gewoon draaien.

Je kan ook bij TOOOL een pick setje bestellen ben je ook een paar uur mee zoet.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Heb je een veiligheidscilinder vergeet het boren dan maar dan is nl. de eerste pen van gehard staal en zodra je die raakt is het snijvlak van je boor weg.

Er zijn nog wel een paar methoden om een cilinder te verwijderen, maar de methode die hier boven met de 2 baco's is omschreven is het eenvoudigst door een doe het zelver uit te voeren zonder al te veel schade aan te richten.

De andere methoden zijn toch meer voor de sloten specialisten of heren inbrekers die de tijd niet hebben om de schilden netjes van de deur te draaien.

suc6

Gerrit
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu