Cilinderslot dolgedraaid

Michel1975

  • #1
Ik wilde gister mijn schuurdeur van het slot draaien, maar toen bleef hij na een kleine draaibeweging vastzitten.
Na wat meer kracht gezet te hebben kon ik hem plotseling gewoon ronddraaien zonder weerstand.
Alleen gaat het slot niet open, ik kan de sleutel gewoon blijven ronddraaien zonder weerstand maar er gebeurt niets.

Nu had ik hier al gelezen over het breken van de cilinder met 2 tangen, maar dit gaat niet ik kan niet in de schuur komen. En de cilinder eruit boren schijnt ook niet zo makkelijk te zijn.
Zijn er nog andere opties??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Scharnierpennen eruit en dan de deur eruit halen ?
Of tussen de deur en het kozijn een paar wiggen zetten net boven en onder het slot en de schoot met een haaks slijper doorslijpen.
 

Black Knight

  • #3
Zelf ook al een muurkast gehad waarvan het slot defect was en de deur gesloten was. Hiervan hebben we de schoot kunnen doorzagen met een metaalzaagblad in speciaal handvat. Een andere mogelijkheid is zoals eerder gezegd een haakse slijper (indien standaard schijven van ongeveer 3 mm te dik zijn : er bestaan nog dunnere schijven van iets meer dan een mm).

Of de cylinder proberen te breken met 1 tang van buitenuit, zou misschien kunnen lukken
 

Droid

  • #4
Michel1975 schreef:
Nu had ik hier al gelezen over het breken van de cilinder met 2 tangen, maar dit gaat niet ik kan niet in de schuur komen. En de cilinder eruit boren schijnt ook niet zo makkelijk te zijn.
Zijn er nog andere opties??
Ik heb het al twee keer gedaan en ging perfect. Zorg wel voor een scherpe boor en een goede boormachine (of accu schroefmachine). Boor dan onder in het sleutelgat. Als je er half door bent kun je de cilinder afbreken. Het is even kloten, maar zeker te doen!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Is zeker te doen onder de voorwaarde dat het geen veiligheidscilinder is.
Is dat wel het geval vergeet het dan maar want dan is de 1e stift van gehard staal en vrijwel zeker dat je boor er op stuk/vast loopt.

Het probleem is hier echter dat de meenemer geen verbinding meer heeft met de rest van de cilinder.
Hierdoor kun je wel uit gaan boren (als dat al lukt), maar nog steeds staat de meenemer verkeerd waardoor het verwijderen zonder het slot te beschadigen moeilijk zal gaan.

Maar de cilinder is toch al defect dus er veel meer aan vernielen kun je toch al niet dus ik zou zeggen leef je uit en probeer alle inbrekersmethoden uit. en eeuuh zit er niet ergens een raampje om toch binnen te komen?

suc6

Gerrit
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Als het voorgaande niet lukt, bel dan een beveiligingsbedrijf. Ik mag hier geen namen noemen, maar mijn dochter werkt bij een beveiligingsbedrijf die o.a. voor de deurwaarder e.d. allerlei soorten deuren moeten openen.

Zij moeten je kunnen helpen, of advies geven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu