Bosch vaatwasser SHV46A23/45 pompt geen schoon water rond

Jogchem

  • #1
Geachte technici en ervaringsdeskundigen,

Ik heb een probleem met onze vaatwasser. Deze pompt sinds kort geen water meer rond. ( van een op andere dag.)

Bij het starten van de machine wordt het vuile water weggepompt. Vervolgens komt er schoon water in de machine via het labyrint. Als deze vol is loopt deze leeg in de machine. Tot hier werkt het prima al heb ik voor de zekerheid het labyrint, de vlotter ( of hoe dat ding ook heet) en de afvoerslang schoongemaakt.

Volgens mij is het nu de bedoeling dat het water rondgepompt wordt en dat gebeurd niet. Ik hoor alleen een zoemend geluid en het klinkt alsof de pomp een keer aanzet en dan blijft hangen Daarom heb ik de circulatiepomp losgehaald om te controleren maar deze draait soepeltjes rond.

Overigens wordt het water wel warm en op een gegeven moment valt de vaatwastablet uit het bakje. Aan het eind van het programma pomp hij wel het water weer af.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Je verhaal klopt niet.
Water kan niet warm worden als circulatiepomp niet draait.
Welke pomp heb je gedemonteerd?
Foto kan helpen.
 

Jogchem

  • #3
Zal morgen een paar foto's maken. Er is een pompje van de binnenzijde te bedienen die pompt volgens mij het vuile water weg. Deze draait soepel. De pomp die ik gedemonteerd heb zit onder de machine en wordt aangedreven door een flinke motor. Het water voelt bij het labyrint al warm aan. Weet niet of dat normaal is maar volgens mij zitten er bij de water inlaat. Voor het labyrint twee ronde onderdelen die flink warm worden. Ze lijken een beetje op een ouderwetse stop in de meterkast.

Zal morgen eea verduidelijken met wat fotos.

Bedankt voor je snelle reactie
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Staat toestel op warm water aangesloten?
Zit de witte schoep nog vast aan de de pomp?
 

Jogchem

  • #5
Bijgaand een foto van het onderste gedeelte van de vaatwasser.

Het blijkt i.d.d. dat de machine aan warm water is aangesloten. Verder heb ik de schoepen aan de motor laten zitten. Heb alleen het "schoepenhuis" losgemaakt van de motor vervolgens de schoepen gecontroleerd of ze draaiden en vervolgens heb ik e.e.a. weer aan elkaar bevestigd. Het gaat om de motor met schoepen aan de rechter kant.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu