Zanussi Zaffiro 14 probleem

Nemesis

  • #1
Hoi,

Ik heb ineens een probleem met mijn wasmachine. De klok draait in ongeveer 20 seconden door alle programmas heen; klokje rond dus. Ook lijkt er wat te zoemen en tikken.

Ik heb er zo goed en zo kwaad als het ging even onder gekeken (niet zo veel ruimte en laat op de avond dus even behelpen) naar aanleiding van een bericht hier over de tachospoel. Ik kon er geen ring of iets dergelijks onder ontdekken. Wel een EUR50 biljetje, dus dat scheelt weer :D

Wel zag ik dat volgens mij de aandrijfriem er niet echt happy uitzag. Hij lijkt meerdere keren gedraaid en "geloopt" te zijn, dus volgens mij gewoon stuk. De trommel kan ik met de hand wel draaien en die loopt dan gewoon ligt.

Mijn vraag is... Kan ik aannemen dat het probleem met de aandrijfriem het probleem met de klok veroorzaakt en deze dus opgelost worden als ik deze vervang?

Gegevens machine:
Zanussi Zaffiro 14
type: P6248706
prod nr: 914798002|04
ser nr: 201 00397

Bedankt alvast,
Eva
 

Wasmannetje

  • #2
Toch weer even de koolborstels nakijken, is al een wat oudere machine, anders ook even de pomp-kuipslang nakijken op verstoppingen en natuurlijk de filters.

Groeten
 

Nemesis

  • #3
Dankjewel voor je reactie.

Inmiddels heb ik in ieder geval een nieuwe snaar gehaald. Vanavond de kap eraf gehad en de schade was toch aanzienlijk groter dan ik eerst dacht/hoopte. De oude snaar zat helemaal om de as (?) heen gewikkeld en heeft kennelijk in het losraken een aantal snoeren geraakt. Die zijn dus losgerukt.

Het gaat om 2 oranje snoeren. De ene zit nog met een schuifje aan het (volgens mijn hulp) verwarmingelement, maar van nummer 2 is het schuifje helemaal geruineerd.

Heeft iemand enig idee waar ik het over heb en of ik zo een schuifje los kan kopen? Is het anders een optie om hem rechtstreeks te solderen en goed te isoleren met isolatie tape?

Ook bleek dat de snaar die ik gekocht had toch niet paste (grom). Kan iemand me een typenummer of iets dergelijks geven van de snaar die ik wel moet hebben? De snaar is zodanig beschadigd dat het nummet vrijwel niet meer te lezen is. Ik -denk- dat het nummer 1240210102 is, maar weet het niet zeker.

Is het sowieso nog de moeite waard om hier mee aan te rommelen?

Bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wanneer u een foto zou kunnen plaatsen wordt het aansluiten van de kabeltjes misschien wat gemakkelijker uit te leggen.
 

Nemesis

  • #5
Goed idee... Bij deze. Oranje draadje is door het gebrek aan licht een beetje roze uitgevallen op de foto.


Op het linker pooltje zit het oranje/roze draadje nog vast met het witte plastic klemmetje. De draad die naar beneden hangt zou (volgens mij) eigenlijk op het rechter pooltje moeten zitten, maar is dus losgerukt door de snaar toen die brak.

Closeup. Witte stekkertje is alleen niet zo erg scherp.



En hier zoals hij volgens mij zou moeten zijn;

 

@rie

Specialist Elektra
  • #6
Losse kabelschoentjes zijn te koop bij bv een autoshop. Je moet er wel een speciaal tangetje bij hebben om ze aan te knijpen. (een compleet setje is niet duur, en altijd handig voor in de auto :wink:)

Het andere draadje moet op het andere pootje van het element.
 

Henny

  • #7
Betreft Poly V-snaar 1200 J6 (TEM)
Origineel nummer: 1240211100

Kabelschoentje, schuif, geïsoleerd, 6,3mm.
 

Nemesis

  • #8
Super bedankt!

Het een en ander is in bestelling... Hopelijk gaat hij het binnenkort weer doen.
 

Nemesis

  • #9
Even een supergrote dankjewel voor iedereen die mee heeft gedacht. Mijn wasmachine doet het weer! Snaar vervangen en schuifschoentje erop gezet en gaan met die banaan. Nu nog even een maand was inhalen ;-)

Overigens... De "B merk" snaar die ik meegekregen had bleek niet te passen, hoewel deze wel hetzelfde snaar nummer heeft. We hebben er nu een originele Zanussi snaar om liggen en die doet het prima.

Ik ben weer helemaal happy. Nogmaals bedankt allemaal!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu