Probleem met zanussi zaffiro 2 1400 5 piepen

Bina

  • #1
De trommel van mijn wasmachine zat vast omdat er een kous tussen zat, deze heb ik kunnen verwijderen. Maar hij wil niet terug starten en geeft een serie pieptonen, eerst eenmaal 5 piepen en daarna een reeks van 2.

Wat wil zeggen dat de waterafvoer verstopt is, heb mijn filter nogthans schoongemaakt). Wat betekenen die 5 piepen en waarom wil de machine niet starten?

Kan ik dat zelf verhelpen?
 

Wasmannetje

  • #2
Hoi, 5 piepjes is dat de motor niet draait, kan goed omdat deze geblokkeerd is, door de sok, heb je 'm al verwijderd?

2 Piepjes is de afvoerpomp geblokkeerd of defect.

Bij dit soort machines komt het wel eens voor dat het ontluchtingsslangetje wat boven in de kuip zit, naar de zeepbakhouder, los is geschoten door de onbalans of door het meesleuren van het slangetje door de sok.

Als dat zo is lekt er water via de bovenzijde van de kuip op de pomp, met als gevolg een sluiting in de pomp waardoor moduul defect gaat. Probeer bijv. eens met de pompprogramma's: als je 'm hoort brommen, kan je er bijna vanuit gaan dat de pomp goed is. Anders fabrikant bellen voor eventuele coulance, dit wordt bepaald aan de hand van het gebruikersjaar en het aankoop bedrag.

Graag bericht.
 

Bina

  • #3
Hoi, dat van die 2 piepjes, wist ik. De sok heb ik verwijderd en het was pas daarna dat die stond te piepen, maar ik heb de stekker uitgetrokken en de machine een paar uur laten staan en die werkt terug.

Maar nu heb ik iets anders voor, door die sok te verwijderen, is er een deel van de rubberband aan de trommel losgeschoven. Deze zit met een spanband(ressort) vast rond de trommel, ik krijg die band niet te pakken om het rubber terug te bevestigen. Ik kan die voelen zitten, maar krijg hem niet vast en als ik de machine laat draaien, loopt er daardoor onderaan water uit.

Heb je een tip voor me hoe ik die band kan pakken, zodat ik het rubber op zijn plaats krijg?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu