WCD op 3-fase?

Webcorrector

  • #1
In ons appartement hebben we allen een eigen meterkast in de centrale hal van de hoofdingang.
Daarin de stroommeter en de watermeter. De 3-fase met aardlekschakelaars zit beneden in die meterkast die vervolgens loopt naar de verdeelkast. Verder geen elektra.in die meterkast
Wel komt van buiten tot in de meterkast de glasvezel voor tv, telefonie en internet.

In ieders persoonlijk appartement is een zogenaamde verdeelkast met alle groepen en een wcd. Daar komt dus in je appartement alles binnen vanaf de meterkast. Er is nog wel een CAT6-datakabel in de meterkast die ook naar de verdeelkast gaat.
De appartementen (11 stuks) zijn in augustus 2022 nieuw opgeleverd.

Nu mijn probleem:
De glasvezel wordt (na aanmelding bij een provider) aangesloten op een modem in de meterkast. Maar... daar is geen 230V-aansluiting. En de modem heeft dat nodig.
Mag ik dat aftappen van de 3-fase-aansluiting? Ik zie daar blauw, bruin en twee zwarte installatiedraden. Aan de zijkant een aarderail met geel-groen.

Nu dacht ik een wcd aan te kunnen leggen door gebruik te maken van de blauwe, bruine en geel-groene draad, die ik dan eerst met een extra lekschakelaar (op de rail) verbind en daarna naar het te plaatsen wcd leid.

Mag dat en zou dat werken?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou contact opnemen met de verhuurder of de VVE. Het lijk mij dat de glasvezel door moet lopen tot in je eigen verdeelkast.
 
Laatst bewerkt:

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Webcorrector schreef:
De 3-fase met aardlekschakelaars zit beneden in die meterkast
Wat zit er precies in die meterkast? Het lijkt me nogal stug dat de aardlekschakelaars in de hoofdverdeelkast zitten en de eindgroepen in de onderverdeelkast.

Heb je een foto?
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu