Wcd aansluiten op een bestaande groep in de groepenkast

Simonp

  • #1
Hallo experts, ik wil in de meterkast een wcd aanleggen. :D . Is dat eenvoudig te realiseren door een fase en een nulleiding erbij te monteren?
Uiteraard met in achtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen zoals het afschakelen van de betreffende groep?
graag jullie advies.
Simon
 

Gerrit

  • #2
Het kan inderdaad vrij simpel als je weet waar je mee bezig bent. Je moet dus een lasdoos plaatsen in een afgaande leiding en daar een aftakking maken. Vanwege de lengte van de draden is het vaak ook nodig om nieuwe draden naar de kast te brengen. Dat werken in de groepenkast zijn we hier wat voorzichtig mee. Dat is n.l. werk voor een ervaren monteur die weet wat hij doet.
 

Simonp

  • #3
Gerrit, heb je en kun je mij een schetsje cq beschrijvinkje laten zien van de schakeling die je bedoelt? Lasdoos in afgaande leiding?
Graag en bij voorbaat bedankt.
Simon
 

Gerrit

  • #4
Ik bedoel simpel dat je in een groep (buis die vanaf de groepenkast de woning in gaat) een lasdoos moet maken. Hier sluit je dan de kontaktdoos op aan.

Ook is er nog de mogelijkheid om een z.g. modulaire kontaktdoos te plaatsen. als je een groepenkast hebt met automaten en er is nog ruimte over, kun je daar zo'n kontaktdoos in klikken. Die moet je halen bij een installateur. Je kunt dan meteen aftakklemmen meenemen voor op de automaten.

Maar zoals zo vaak gezegd; Werken in de groepenkast is uitsluitend voor ervaren monteurs want als je een foutje maakt is het levensgevaarlijk.
Denk daar goed aan.
 

Toon

  • #5
In uw geval misschien niet onverstandig om er iemand naar te laten kijken met enige verstand van zaken? Niet om negatief te doen, maar je moet wel goed weten waar je mee bezig bent.

Succes
 

Simonp

  • #6
Gerrit en Toon, dank voor de toelichting en de waarschuwingen. Ik kijk wel 2x uit om 'griezelige dingen' te gaan doen. Als ik het maar enigszins niet zie zitten, blijf ik er mooi van af.
Bedankt. De toelichting op de lasdozen is duidelijk.
Simon
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu