Waterdichte kabeldoos onder rooster "in de grond"

Nick1979

  • #1
Hi,

Ik heb een waterdichte kabeldoos die eigenlijk bedoeld is voor aan de muur, maar ik vind dit niet mooi worden tegen het huis. Ik zit te denken om de doos in een gat te graven, op 2 bakstenen leggen en dan een rooster erop. Dit zodat ik er wel nog bij kan. Zien jullie risico's? Ik wil er wel nog bijkunnen zodoende dat ik liever niet met hars volgooi...
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Deze doos zal ook niet bedoeld zijn om te vullen met hars, daarvoor heb je een gietmof nodig. Het is jouw kortsluitingsfeestje...
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Dit soort kabeldozen is wel spat/spuitwaterdicht, maar niet geschikt om onder te dompelen. Het risico is dat er bij hevige regenval een laagje water in je kuil blijft staan en er vocht in de kabeldoos komt.

Onder de grond kabeldozen met hars of gel gebruiken.
 

Nick1979

  • #4
ok dus aansluiten, flink de tuinslang erop zetten om regenbui te simuleren en kijken of ik kortsluiting krijg :P ik zal er nog eens goed over nadenken. Bedankt weer.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
En als er dan ooit ongelukken gebeuren? Je hebt dan willens en wetens iets aangelegd op een manier die niet toegestaan is en met materialen die daarvoor niet bedoeld zijn.

Je kunt er beter een klein kastje van hout omheen bouwen, zie je tegen een bakstenen muur bijna niets meer van de montagedoos.
Frontje van het houten kastje wel demontabel met een paar (RVS) schroeven.
Of de doos in een kleur schilderen die minder opvalt. Je mag de doos vlak boven de grond plaatsen (bijv. 20 cm boven de grond) als ie maar rechtop staat. Zoveel zie je daar niet van.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Gewoon een gietmof gebruiken als het onder de grond komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu