Wasmachine en droger op trekschakelaar??

Art84

  • #1
Hallo,
was is eindelijk zover om 2 groepen in de badkamer aan te brengen wordt ik door mijn zwager aan het twijvelen gebracht. Hij geeft aan dat er altijd een trekschakelaar moet zijn.
Mijn situatie is als volgt:
Voor de wasmachine en droger heb ik een separate groep die allebei op de centrale aarddoos aangesloten zijn en aangesloten worden via een wcd. Beide groepen zitten achter een aardlek. De wasmachine, droger en wcd bevinden zich in zone 3. Nu mijn vragen:
Moet ik de wasmachine en/of droger nu via een trekschakelaar monteren?
Moet ik de nieuw aangebrachte waterleiding tbv de wasmachine ook aansluiten op het centraal aardpunt of voldoet het dat de waterleiding van de wasbak (wat eigenlijk de zelfde leiding is) al aangesloten is?
alvast bedankt voor jullie reactie(s)
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Je hoeft in dit geval geen trekschakelaars te plaatsen (mag wel). Ook hoeft de waterleiding maar één keer, op het CAP in de badkamer, te worden aangesloten.
Als de randaardes idd én via de eigen groep geaard zijn én zijn aangesloten op het CAP voldoet, voor zover ik het op afstand kan beoorden, alles netjes aan de norm.
 

Fiesiekus

  • #3
Waterleiding 1 x aarden als warm en koud in een mengkraan bij elkaar komen, zoals meestal het geval. Als warm en koud separaat binnen komen en op aparte kranen (ouderwets) uitkomen, dan beide aarden (bijv. doorlussen).
 

Art84

  • #4
Beide bedankt voor jullie reactie.
Ik kan nu met een gerust gevoel de elektra van de badkamer afmaken.

Groet en een fijne jaarwisseling :roll:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu