Verdeeldoos buiten doorvoer achterzijde

Marcklusal

  • #1
In een huis waar ik klus komt er een pijpje uit de muur(buiten) en er loopt een dikke buitenkabel uit. Helaas is de kabel met wat te kort. Daarnaast ben ik bang dat er water via de kabel door het pijpje naar de binnenverdeeldoos loopt.

Ik dacht ik plaats een verdeeldoos voor buiten over dat gat. Rol de kabel on de verdeeldoos. En vanuit daar met een nieuwe kabel naar de bestemming. Helaas zie ik bij de dhz zaken nergens een verdeeldoos voor buiten met een doorvoer aan de achterzijde. Enkel via zijkant. Ik wil juist de doos over de doorvoer plaatsen. Ben ik meteen van de mogelijke lekkage af. Concreet: bestaan die dozen wel? Zo ja waar moet ik op zoeken? Kon het zelf via Google ook niet vinden
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Bestaan, voor zover ik weet, ook niet in waterdichte uitvoering. Er is wel een kabelgoot lasdoos met achter invoer maar die zijn niet waterdicht en dus niet geschikt voor buiten gebruik.

Normaal boor je een kabel altijd wat schuin naar beneden als je van binnen naar buiten boort (natuurlijk iets omhoog als je van buiten naar binnen boort)
Hiermee voorkom je dat door het geboorde gat water naar binnen kan.
Vervolgens voer je de kabel via de onderkant in de lasdoos.
Zit de lasdoos echt "in het weer" dan voer je de kabel in met een boogje. Dat boogje zorgt er voor dat water/regen van de kabel af drupt ipv. langs de kabel alsnog langs de muur te lopen.
Laat je niet verleiden tot het gebruik van siliconenkit om zo een gat achter de doos dicht te krijgen want dat gaat 9 van de 10 keer na een aantal jaren toch fout.

suc6

Gerrit
 

Marcklusal

  • #3
Dankjewel. Probleem is dat de doorvoer er al zat en ik niet kan zijn ot ie inderdaad wat afloopt. Maar in dat geval ook een kabel wat laten lopen met een boogje. Daarboven dan de doos met invoer beneden. Als bonus alsnog siliconen of?
 

Roadrunner84

  • #4
Nee! Doos (schuin) eronder en de kabel naar beneden laten lopen en met een u-bocht onderin de doos uit laten komen. De kabel gedraagt zich dan als het ware als een sifon, maar het water zakt uit aan de buitenkant van de kabel ipv aan de binnenkant van het sifon.
 

Marcklusal

  • #5
Ok ik snap het principe. Kan je dan ook alsnog de doos erboven monteren als je de draad maar als een sifon onder pijpje laat? (Ivm ruimte montage deze vraag)

Dus u maar dan wel weer stukje verder omhoog.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Je zou ook kunnen kijken of je de kabel in zijn geheel door eentje van de juiste lengte kan vervangen of evt. een grondmof toepassen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu