Soorten inbouwspots

Hvorselman

  • #1
Ik heb net een paar halogeen inbouwspots in een kast ingebouwd. Ze klemmen er mooi strak in. Nu wil ik ook nog vier spots in mijn gipsplafond zetten. Als ik echter zie hoe stug die veren zijn waarmee de spots in die kast vast zitten dan ben ik bang dat ze zeker het gips gaan beschadigen. Is het niet bij het er in zetten, dan zeker bij een eventuele verwijdering om een lampje te vervangen.

Zijn er speciale inbouwsystemen voor inbouwspots in een gipsplafond? Die dus niet zo strak zitten en het gips niet beschadigen?
 

Fiesiekus

  • #2
Volgens mij komt de meeste kracht tussen de veer en de ring van de armatuur. En daar zit het gips tussen. Nou, voordat je dat fijnknijpt, is de veer allang gesprongen. Ik zou me er niet al te veel zorgen om maken.
 

Hvorselman

  • #3
Die spots die ik in de kast heb ingebouwd klemmen zich echt tegen de zaagrand van het gat zelf vast. Of ik moet me heel erg vergissen. Ik moest ze er in ieder geval flink in drukken om ze er in te krijgen (het gat heeft de juiste grootte).
 

Fiesiekus

  • #4
Ah, ik had 'n ander type in m'n hoofd. Als je het gat 5 mm groter uitzaagt, lost dat 't probleem dan op?
 

Hvorselman

  • #5
Ze klemmen dan natuurlijk wel minder vast, maar ze moeten er niet uitvallen natuurlijk. Ik heb ze nog niet gekocht he, ik wacht ff tot ik een goeie tip heb. Ik begrijp dat er dus ook inbouwspots zijn die het gips tussen de armatuur en een veer of iets dergelijks klemmen. Die moet ik hebben lijkt me.
 

Xr8

  • #7
Met gips gaat het meestal wel. In systeemplafond platen van het zachtere materiaal kun je het vergeten. Het kleine lipje wat zorgt voor de veerspanning vernield bij het indrukken de platen al.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu