Snaar zanker thermat prima c1 kapot

Marriet

  • #1
Sinds enkele dagen draait mijn trommel niet meer van mijn:

Zanker Thermat prima c1
Type 552111
Produktnr 916716013/00

In 2002 gekocht.

Nu heb achter-onder een plastic kapje losgemaakt en daar lag een v-snaar 1975h kapot. Nu wil ik een nieuw snaar plaatsen en heb de kap verwijderd. Echter wat nu?

De achterplaat bestaat uit 3 delen. Een grote basisplaat die aan de zijkanten is vastgeschroefd. Hierin/op is van linksonder naar het midden een kleinere verheven plaat waarin ook de as van de trommel is uitgespaard.

Over deze kleinere plaat zit gedeeltelijk een vastgeklonken plaat (geen schroeven) met hierin (beluchtingsgaten?) en ook een uitsparing voor de as.

Mijn vraag is wat moet ik nu verder openmaken de snaar om de trommel te doen. Ik neem aan dat de snaar ook om het zwarte wieltje er onder moet (hier zat ie omheen). Moet ie ook nog ergens onder omheen en hoe moet ik hem spannen.

De snaar heeft een gladde en geribbelde kant. Ik neem aan dat de geribbelde kant om het wieltje moet. :oops:

Ik hoop dat iemand het geduld kan opbrengen om me hiermee te helpen.


Groeten Marriet :P
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
De constructie van je wasdroger komt redelijk overeen met de AEG droger, die genoemd wordt in Aeg lavatherm wasdroger: aandrijfband vervangen. Dat wil niet zeggen dat je het letterlijk zo moet vervangen, maar geeft wel een goede indruk wat er bij komt kijken!

Lees dus eerst dat onderwerp eens helemaal door, voor je verder gaat!

Want het is niet eenvoudig, die snaar op de juiste manier te leggen, en je kunt tijdens het werk ook nog andere dingen beschadigen of lekkages veroorzaken.

Weet je dus wel zeker dat je dit zelf gaat aanpakken? Je hebt bij Zanker waarschijnlijk recht op een "coulance-regeling" waardoor de kosten voor het laten maken mee zouden kunnen vallen.

Houd er rekening mee, dat met het vervangen de oorzaak van dat breken van de aandrijfriem nog niet is vastgesteld. Dat zou bijvoorbeeld een stroeflopende of defecte vilten ring aan de voorzijde van de trommel kunnen zijn.

Het is wel na erg korte tijd dat die riem gebroken is!

Succes!
 

W.A. Vijn

  • #3
Achterwand los schroeven en ook het plastik kapje waar trommel as zit verwijderen.
Daarachter zit een soort splitpennetje en deze verwijderen.
Dan kan je op een vrij eenvoudige manier de snaar monteren.

Let wel, de hele achterwand moet even los zodat je de trommelas even vrij hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu