Rioolgeur in toilet begane grond

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #41
Zoals ik ook al eerder aan gaf je moet je buitenleiding gaan controleren.
In een Hwa als deze vrije uitmonding heeft word geen sifon geplaatst zodat dit als ontspanning kan functioneren.
Maar als er een raam die open kan of een balkon dan word wel een sifon toe gepast ivm stank over last van het open riool.
In je wc pot zit ook een stank afsluiter.
 

Charel

  • #42
Nog een mogelijkheid die ik al eens eerder had ondervonden:
Er hoeft niet persé iets mis te zijn met de riolering en daar begint het na al die tijd wel op te lijken.
De geur kan ook veroorzaakt worden door uitwerpselen of dode dieren in de spouw. Soms kan een spouw een vaste slaapplaats zijn voor vleermuizen. Bepaalde soorten hebben maar een klein kiertje nodig om zich naar binnen te wurmen.
De geur is wel min of meer te onderscheiden van de "normale" rioolgeur, het is een wat weeïge zurige geur.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #43
Of de wc riool zit op de regenwater afvoer en bij hevige regen val dat ie de wc pot leeg trekt maar dan moet je ook zomers last hebben.
Dus eerst maar buiten bekijken hoe dat allemaal zit.
 

HenkWijnen

  • #44
Toch niet toevallig de ontluchting van riool?
 

HenkWijnen

  • #45
Zit er geen klep op de ontluchting?
 

Flashboarder

  • #46
Bedankt voor jullie reactie.

Het is opmerkelijk dat het probleem altijd rond eind oktober optreedt en wat langer aanhoudt in de winter. We hebben nooit last van dit probleem in het voorjaar of tijdens de zomer. Het moet iets te maken hebben met de hoeveelheid regen en mogelijk een hoger waterpeil. Ik denk dat ik de geur ruik in de kleine wc ruimte beneden omdat deze misschien via de ventilatie naar binnen komt. Ik heb al de wc pot en de afvoer van de wasbak gecontroleerd en afgesloten, maar het probleem blijft bestaan, dus het lijkt niet daaraan te liggen. We hebben ook een rooktest laten uitvoeren, en er is geen lek binnenshuis gevonden en ook niet tussen het riool en HWA.

Het is mogelijk dat we in de winter minder ventileren en een lagedrukgebied in huis creëren, waardoor lucht naar binnen wordt gezogen. Als er vieze lucht vrijkomt op het dak via de ontluchting, kan dit misschien via de ventilatie naar binnen worden gezogen.
Het vreemde is dat ik de geur niet ruik in de andere ruimte waar de ventilatie ook is aangesloten. Af en toe ruik ik ook rioolgeur bij de oprit bij ons huis, en ik vermoed dat dit via het dak komt. Aan het begin van het jaar had ik monteurs voor zonnepanelen op het dak, en zij merkten op dat het sterk naar riool rook. Ik dacht dat het van de ontluchting kwam, maar nu vraag ik me af of het niet via de regenpijp naar boven komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu