Ring pro deurbel bypass installeren

Theeleutje

  • #1
Ik heb een Ring Doorbell Pro gekregen met een bypass vanwege het aangepaste voltage. Ik ben al vrij ver gekomen qua installatie, alleen heb ik geen idee welke twee draadjes ik rondom de beltrafo in de Bypass moet steken. Daarnaast is mijn interne bel/gong nog steeds aangesloten. Deze moet ik ook nog afkoppelen, want ik ga de Chime gebruiken.

Zie foto: A gaat naar de interne bel die ik wil afkoppelen, B naar de buiten belknop, 1 en 2 gaan in de transformator. De andere foto is het schema dat ik van Ring klantenservice heb gekregen (de medewerkster liet mij het verkeerde draad doorknippen om te verbinden..)

Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

62465101-E9EC-413C-9F8C-3757B3AAD6E0.jpeg 920D8158-759E-492D-9D89-013E0AB8FD4F.jpeg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Even heel simpel gezegd: de bypass moet in plaats van de bestaande gong komen. De bypass en videodeurbel moeten dus in serie worden aangesloten zoals op de 2e afbeelding. Hoe je dat precies doet maakt niet echt uit.

Hiervoor zijn tig oplossingen, bijvoorbeeld:
1) Schroef de gong los en sluit de 2 draden die je hier hebt aan op de bypass
of
2) Knip kabel A door, strip de kant die nog aan de groepenkast zit aan en sluit de 2 draden aan op de bypass
of
3) Knip de blauwe ader uit B door en sluit deze aan op de bypass, ga met een kort stukje draad vanuit het andere contact van de bypass naar het linker contact boven de groepenkast
of
4) Maak een stukje kabel aan de bypass. Knip de blauwe ader uit B door en sluit deze aan op 1 van de aders uit de nieuwe kabel, sluit de andere ader uit de nieuwe kabel aan op het linker contact boven de groepenkast

En zo kan ik nog wel even doorgaan... De keuze is reuze. Je zou de bypass zelfs nog buiten bij de videodeurbel aan de muur kunnen hangen..... (geen aanrader :wink: ). Als je even door hebt hoe een serieschakeling er schematisch uit ziet is het niet zo spannend.

Maareh, waar is je trafo gebleven? En heb je nou draden die onder spanning staan los in de groepenkast bungelen? Kijk daar alsjeblieft even mee uit!
 

Theeleutje

  • #3
Hi Xander,

Enorm bedankt voor alle mogelijkheden! De hoofdschakelaar stond uit ten tijde van het maken van de foto, de beltrafo had ik er toen tijdelijk even tussenuit gehaald. Ik ga voor optie A dan, dus het rode en blauwe draadje gaan dan beide in de bypass als ik het goed begrijp?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Ja exact.
 

Theeleutje

  • #5
Alles is aangesloten, maar er lijkt helaas geen voeding naar de camera deurbel te gaan. Wellicht toch ergens iets mis gegaan met die twee losbungelende draadjes daaronder, ik ga op zoek naar een elektriciën. :oops:
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #6
Kun je eens duidelijke foto's maken hoe alles nu is aangesloten? Dus de transformator, de aansluiting op de kroonsteen bovenop de groepenkast, de bypass en de videodeurbel? Misschien zien we er iets aan en kunnen we daar op afstand mee helpen. :wink:

Als er niets aan te zien is dan wordt het tijd om een multimeter erbij te pakken. Als je die niet hebt of kunt gebruiken is een vakman wellicht verstandig.
 

Theeleutje

  • #7
Hij doet het! Ik dacht dat er geen voeding naar de deurbel ging, maar het duurde gewoon een dag tot de setup afgerond was.. Bedankt voor je hulp XanderH! :bedankt:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu