Zekeringsprobleem

Rovawi

  • #1
Hallo,

Ik woon sinds kort in een boerderij met 2 woongedeelten. In één deel woon ik, in het andere deel mijn schoonouders. De meterkast zit bij mijn schoonouders. De hoofdzekering van Essent is 3 x 25 A.
Mijn woongedeelte heeft een eigen meterkast met 3 16A stoppen in gebruik, (genoeg ruimte voor meer stoppen) en een hoofdschakelaar. Voeding hiervan komt rechtstreeks van de hoofd-meterkast bij mijn schoonouders en is in de hoofdmeterkast afgezekerd met 3 stoppen van 16 A.

Soms brandt bij overbelasting in mijn woongedeelte een zekering door in hetzij mijn verblijf, maar soms ook in het woongedeelte van mijn schoonouders. Ik wil dat bij overbelasting de zekering doorbrandt in het woongedeelte waar daadwerkelijk de overbelasting plaatsvindt.

Ik ben een leek en zal zeker niet zelf aan de installatie werken. Daarom zijn 2 verschillende installateurs geweest om de situatie te beoordelen. Eentje stelt voor een kabel erbij te trekken naar mijn zekeringkast. Wat hij verder precies doet weet ik niet, hij gaf verder aan dat 1 of 3 fase niet uitmaakt. Hij raamt de kosten op prijs verwijderd euro, verwijderd uur arbeid.
De ander wil de 3 zekeringen in de hoofdmeterkast verzwaren met 20A traagzekeringen, stelt verder verwijderd uur te werken en raamt prijs verwijderd euro.

Deze uiteenlopende adviezen maken me sceptisch, daarom deze vraag op dit forum. Ik wil er meer van begrijpen en zal zeker nog een derde en misschien 4de installateur laten kijken.
Graag jullie reacties, alvast bedankt.
 

Gerrit

  • #2
Sorry, maar als je de forumregels had gelezen, had je geweten dat op dit forum alleen adviezen worden gegeven bij het zelf klaren van klussen.
Wij gaan hier niet op de stoel zitten om de installateurs te beoordelen.
Je zult het verder zelf met de installateurs moeten klaren.

Slotje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu