Renovatiehuis, vloerverwarming goed afstellen

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #101
QReddo,

Hoe zou u de ketel dan beveiligen tegen een defecte pomp of verstopping en geen waterstroming en dergelijke :?:

We praten over beveiligingen die ingrijpen bij een niet goed werkende installatie. :idea:

U gaat het omdraaien u heeft een slecht werkende installatie en dan wild u de ketel daarop aanpassen zodat die ook kapot gaat :oops:

Vr Gr en succes ermee
 

Bernhard

  • #102
@Roy,
Waarom ga je na de installatie weer opnieuw beginnen?
Met inregelen? Dat is niet nodig.
De standaard instellingen op de ketel zijn voor 99% voldoende voor een goede werking/regeling van de installatie.
In de kamers wordt de verwarming verzorgt door de radiatoren en of de vloerverwarming. De radiatoren en of de vloerverwarming zijn mechanische motors. Deze mechanische motoren moet de warmte afgeven aan de kamer. Voor de optimale werking van de radiatoren en of vloerverwarming moeten de flow en de grote van de radiatoren juist worden afgestemd.
bernhard
 

Reddo

  • #103
CVOlieboy,

Als de circulatiepomp van de verdeler er mee ophoudt dan wordt het water gewoon rondgepompt door het CV systeem toch . Het gaat dan naar de verdeler, in de verdeler van aanvoer naar afvoer (zelfde balk) en vanuit de verdeler gewoon weer terug naar de ketel, zonder dat er iets in de vloer wordt gepompt ?

Thermostaatknop op de verdeler grijpt niet in omdat de ketel nooit warmer wordt dan het ingestelde max, 60°, dus die zet de boel ook niet dicht.

Ergo, een drukgeregelde bypass om de boel te beschermen is niet nodig in deze, tenzij de zaak inderdaad verstopt raakt, wat ik in 12 jaar vloerverwarming nog niet heb meegemaakt (laatst de zaak doorgespoeld en was wat grauw maar geen delen en absoluut geen verstoppingen in de vloer, filter in retour bij ketel is ook altijd netjes). Een gewone bypass dus kennelijk wel om de retour op te warmen maar dat is toch eigenlijk de omgekeerde wereld ?

Zijn er mensen die gewoon zo'n open bypass hebben om reden van opwarmen retour ? En met een drukklep of bijvoorbeeld een tremostaatklep met aanlegvoeler op de retour om die op een bepaalde temperatuur te houden ? Of gewoon met een ventiel er in om zo in te stellen wat er terug gaat en hoe warm ?

Als het nodig is komt ie er in, zo klaar, maar ik vind het gewoon een vreemde manier. Op zich zou, als dat dan nodig is, dit in de verdeler voorzien kunnen worden. Ik zag wel een qualifloor-verdelers type die het lijkt te hebben, iemand ervaring ??
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #104
Reddo, maak even een eigen topic, kapen is niet toegestaan.

Jij hebt een probleem met je doorstroming. Dat je ketel een verschil van 35 graden haalt zegt dat al.
 

Reddo

  • #105
Gedaan, thanks.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu