Remeha avanta tapwater lauw

JW1986

  • #1
Hallo

Ik krijg lauw tapwater uit de ketel. Inplaats daarvan word de cv aanvoer warm. Driewegklep kapot zou je zeggen nou deze is vervangen, nog steeds hetzelfde probleem.

Platenwisselaar word niet warm,
bij aanzetten tapwater een paar seconde heetwater dan direct lauw
Af en toe code 8,



Ketel info:

Avanta van 2004
Tweedehands gekocht 2jaar stilgelegen nu opgehangen en de voorafgaande problemen geconstateerd
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Toch ligt het probleem in de klep.
Je geeft namelijk zelf al aan dat je cv warm wordt als je tapwater neemt.

Zit de klep goed in elkaar?
 

JW1986

  • #3
Een kennis van me is loodgieter en die dacht dus ook aan de klep en heeft deze uitgewisseld voor een nieuwe
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Als ik het goed heb zit het binnenwerk in de actuator.
Een binnenwerk met 3 pootjes, en die kun je verkeerd in elkaar zetten.
Loodgieter of niet dat kan iedereen gebeuren.
 

Wilco1985

  • #5
Een bekend probleem bij verkeerde plaatsing binnenwerk driewegklep hydroblokrechts. Verwijder de actuator van de driewegklep en draai nu de driewegklep uit het hydroblok.Kijk nu goed naar de driewegklep je ziet onder drie pootjes,richt 1 van die drie pootjes naar de achterwand van ketel en draai zo je driewegklep terug. Nu weet je zeker dat hij er juist in zit en helemaal afsluit bij wisseling warm/cv. En meet voor alle zekerheid ook de elektronica van je actuator door,dit om uit te sluiten dat hij wel of geen signaal afgeeft aan klep.

Gr Wilco.
 

JW1986

  • #6
Hallo wilco

Vandaag is een monteur geweest die weet waar hij over praat. Driewegklep is weer vervangen deze was weer kapot. Dit keer werk hij goed. Maar heb ik nog steeds te weinig warm water. Hij is erachter gekomen dat als t1 bij tapwater zo rond de 55/60graden komt de ketel terug moduleert. Als hij de t2 sensor eraf haalt gaat t1 naar 80 graden en word het tapwater wel heet. T1 en t2 verschillen maar 5a6 graden van elkaar tijdens tapwater. Alsof hij de temperatuur bijna niet kwijt kan in de platenwisselaar Hoe kan dit? En wat kan het zijn?

Mvg
 

Wilco1985

  • #7
Wat voor thermostaat heb je in de woonkamer?
 

JW1986

  • #8
Remeha isense
 

Wilco1985

  • #9
Nou ok dat is een goede thermostaat voor deze ketel dus daar zal het probleem niet aan liggen. Ik heb het vermoede dat het aan de ventilator ligt,controleer eens of dat de ventilator wel aan gaat en kijk ook even of deze niet blijft draaien.

Gr Wilco.
 

JW1986

  • #10
Als ik tapwater open zet gaat de vent. aan en blijft aan tot een paar tellen na dat ik de kraan weer dicht heb gedaan. Wat heeft dit dan met tapwater temp. te maken? De aanvoer retour temp. liggen te dicht bij elkaar waardoor de ketel terug moduleert terwijl het tapwater niet warmer word dan een graadje of 40 bij 6l/min terwijl dit 60 zou moeten zijn. De aanvoertemp. blijft hangen rond de 60. Haal je de temp.sensor van retour los dan stookt ie wel door naar 80 graden waardoor het tapwater wel heet word. Aanvoer temp. zou toch wel meer dan 5graden warmte kwijt moeten raken aan het koude tapwater. Het komt te heet weer de warmtewisselaar in waarop de ketel terug moduleert uit voorzorg denk ik.
 

Wilco1985

  • #11
Een vreemd verhaal. Als ik jou was zou ik de monteur er weer bij halen.

Gr Wilco
 

JW1986

  • #12
Die komt morge weer. Ik dacht hier in de tussentijd wat meer informatie op te doen.

Is het normaal dat de platenwisselaar zo weinig warmte overdraagt naar het tapwater en met bijna dezelfde temp weer terug komt.
Het idee is toch zo dat een groot gedeelte van de aanvoer temp in de platenwisselaar word overgedragen aan het tapwater of zie ik dat verkeert?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #13
Het lijkt wel of je te weinig stroming sanitair zijdig hebt over de wisselaar. En dat hij terug moduleert dat klopt, je warmwater word geregeld via je retour sensor, Als die waarde te hoog word gaat hij terug moduleren. Wat je nu doet met de sensor los halen is de ketel een beetje neppen, en zal er voor zorgen, dat als je dat lang genoeg doet, hij op een e7 storing gaat.
 

JW1986

  • #14
Beste Wilibald

Het tapwater is afgesteld op 7L/m dus dat zou voldoende moeten zijn. Kan het niet zo zijn dat in de platenwisselaar rommel aangekoekt is aangezien hij van de muur is gehaald en 2jaar heeft stilgelegen met water er nog in. Ik heb trouwens ook 2ehands radiatoren opgehangen die ook 2jaar droog gestaan hebben, hier is misschien met opstarten een hoop rommel uitgekomen

De aanvoer temp zou toch meer dan 3a4 graden kwijt moeten raken aan het koude tapwater wat er met 7L/m doorheenstroomt

Dus tapwater temp word geregeld door sensor van retour als ik het goed begrijp? Dan moet het toch aan de platenwisselaar liggen of ben ik nu gek
Hij geeft gewoon zijn warmte niet af.

Mvg
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #15
Maar hoeveel water komt er nu echt uit de kraan, en is de temperatuur net onder de ketel ook lauw? Kijk ook eens naar de instelling op je isense, daar staan ook 2 tapwater instellingen op
 

JW1986

  • #16
7liter per min. Komt er uit de kraan. En dan heb ik de inlaatcombinatie nog iets geknepen anders is het echt koud. en ja de tapwater leiding onder de ketel is ook lauw. Instellingen op isense heb ik nog niet naar gekeken maar had hiervoor een Siemens rev200 aan/uit eraan hangen en had ik hetzelfde probleem
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #17
Ik denken aan een electronisch probleem, een sensor of de automaat.
 

JW1986

  • #18
Sensoren zijn al uitgewisseld. Print is al uitgewisseld
Wat is de automaat?
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #19
De grote print.
 

JW1986

  • #20
Dat weet ik niet

Maar mijn vraag is eigenlijk
Is het normaal dat de aanvoer maar 3a4 graden kwijtraakt aan de platen wisselaar want dan heb je toch geen rendement
De bedoeling is toch dat hij daar een groot gedeelte van de warmte kwijt raakt of niet?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu