Orcon MVS-8 Perilex

Patricklus

  • #1
Ondanks het feit dat er veel is geschreven over het onderwerp kan ik de info die ik nodig heb nog niet vinden. Op onze zolder wil de bovengenoemde unit plaatsen.

Deze unit gaat de afzuiging verzorgen van het toilet en de badkamer. Als deze wordt ingeschakeld mag deze wat mij betreft meteen op de hoogste stand draaien.

Is het mogelijk (en veiligheidtechnisch verantwoord) om de perilexstekker te vervangen door een "normale" geaarde stekker. Zo ja, welke draden moet ik dan waar aansluiten?

Alvast bedankt voor een reactie!

Met vriendelijke groet,
Patrick
 

Gerrit

  • #2
Dat kan, en er is veiligheidstechnisch geen bezwaar. Als het goed is is het snoer voorzien van een blauwe draad, een bruine en 2 zwarte draden. Als het een echt nieuwe ventilator is zal er een zwarte draad minder in zitten en i.p.v. die zwarte, een grijze.

Je neemt de blauwe draad als één punt en de bruine als de andere (fase).
Dan zoek je even uit welke draad je er bij moet nemen voor het hoge toerental. Overigens kan het ook geen kwaad om alle drie de draden met elkaar door te verbinden, zolang je de blauwe maar als nul houdt.

Sukses
 

Ronald42

  • #3
Het mag wel maar verstandig is het niet. Als U gebruik maakt van een perilex zal de ventilator constant op een lage snelheid draaien en zorgen voor een constante luchtstroom dus ventilatie. Na schakelen (Douchen, toilet gebruik) gaat deze dan een tandje (of 2) hoger.

Indien de box direct hoog word geschakeld zal er ook geen naloop tijd zijn en zal er dus vocht en/of nare luchtjes blijven hangen. De perilex aansluiting is de enige juiste en meest verstandige aansluiting.
 

Gerrit

  • #4
Helemaal mee eens, alleen willen heel veel mensen die ventilator stop zetten omdat ze bang zijn dat de warmte uit huis wordt getrokken.
 

Ronald42

  • #5
Ze vergeten dan maar even voor het gemak dat een vochtig huis vele malen moeilijker warm te stoken is dan een droog huis. (Hee precies als mijn moeder) :lol:
 

Chathanky

  • #6
Het is wel goed voor de tropische planten :mrgreen:
 

Ronald42

  • #7
Tja alle ventilatiegaten met een theedoek dicht en dan verdampers aan de CV.
En wat ik ook zeg, het helpt niet. Ik heb het maar opgegeven.
Maar de planten doen het zeer zeker erg goed. :D
 

Gerrit

  • #8
Paddo's ook. :mrgreen:
 

Ronald42

  • #9
Gerrit schreef:
Mijn moeder maakt ondanks haar 75 jaartjes nog steeds alles netjes schoon. :lol: :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu