Netjes afkitten silikonen kit badkamer

BeB

  • #21
Oeps.. hoopte dat het alleen tegen hechten op je hand hielp:S
dat wordt dan dus uitgebreid spoelen met water om het er uit te krijgen:S

Of is er een andere manier?
 

Ralph

  • #22
Nope......uitspoelen en drogen.
 

BeB

  • #23
Grrrrrr nog meer vertraging.
HAd ik het nou maar gewoon gedaan met mijn kopje sop en niet met de plantenspuit
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Misschien de volgende klus eerst op het forum voorleggen ? :wink:
 

Coko

  • #25
Persoonlijk ben ik geen voorstander van afplakken, hier gaat meer tijd in zitten dan het kitten zelf.
De truc is om constant de zelfde snelheid, afstand en druk te behouden. Lijkt moeilijker dan het is. Een goede kitspuit maakt ook veel verschil.

Voor het afstrijken de kitrups inspuiten met afwasmiddelsop. Heb wel eens gelezen dat hier geen citroen afwasmiddel voor gebruikt mag worden, maar met elke soort kit die ik gebruik hebt, heb ik geen nadeel ondervonden.

Voor het afstrijken kun je een pvc pijp gebruiken die onder 45 graden is afgezaagd en randjes mooi glad geschuurd. Als je de binnenkant met puur afwasmiddel insmeert valt de overtollige kit er zo uit.

Tegenwoordig gebruik ik ook vaak een setje silliconen kitafstrijkers van een paar euro verkrijgbaar bij de bouwmarkt.

Als dit je eerste kitklus is begin dan op de droogste plaats. tegen de tijd dat je bij het natte gedeelte bent heb je de feel misschien al te pakken.
 

BeB

  • #26
Heb ik ineens een nieuwe vraag nu ik net wakker word. Hoe kit ik de douche hoek het beste af. Aan de binnen kant of de buiten kant of gewoon zoals ik het tot nu toe had gedaan aan beide zijden. ( nooit problemen door gehad)
IK zie hierover ook op het forum twee meningen. De beschrijving van de fabrikant zegt alleen de binnenkant. Maar er staat een draad hier op het forum die juist zegt dat het buitenkant moet zijn ivm lekkages? https://www.klusidee.nl/Forum/forum/badkamer-waterleiding-en-afvoer.2/
Ik heb een deur van hetzelfde merk dus maak medaar even zorgen over.


@ Jan,
Over het algemeen doe ik dat met klussen wel;)
En hier op het forum had ik dus gelezen van de plantenspuit.

@ Coko,

Dit is zeker niet mijn 1e kit randje, maar er zit weer een paar jaar tussen nu en de vorige keer.
Ik heb met en zonder afplakken geprobeerd. Het lukt mij gewoon niet om een hele regelmatige rups te leggen. Het gaat een meter goede n dan komen er golfjes in omdat ik moet verschuiven

truc met de plastic buis was ik al eens tegen gekomen maar nog nooit geprobeerd. GA eens kijken of ik nog een stukje heb liggen:)
Werkt natuurlijk niet op stotende voegen waar niet echt een hoek zit. daar heb ik het voorlopig nog met de vinger gedaan en dat is gelukkig redelijk gelukt:)


Ik heb alleen 1 voeg waar op een stukje aan de zijkant wat minder kit zit. Kan ik daar een stukje uit snijden en dan opnieuw daar tegenaan opnieuw kitten? Of moet ik echt de gehele voeg die doorloopt rondom de badkuip en verder helemaal OK is vervangen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu