Natuurlijke ventilatie en inbouw ventilator

Fpk

  • #1
Hallo,

ik heb een probleempje, en wil bij deze informeren naar eventuele oplossingen bij de mensen met ervaring. De natuurlijke ventilatie schacht zit strak tegen de muur aan, zodat plaatsing van een ventilator met vochtsensor en timer niet mogelijk is vanwege het model van de ventilator. De achterkant is natuurlijk gekozen o.b.v. de diameter (120 mm) echter de voorkant is een vierkant, zodanig dat er dus randen uitsteken buiten de buisdiameter.

Hieronder een foto van de muur en de schacht in het plafond.
 

Kaajee

  • #2
buisventilator 125mm

En anders een kleinere diameter (100mm) standaard ventilator nemen, die past er wellicht wel op........
 

Fpk

  • #3
Kajee bedankt voor het antwoord, maar ik realiseer menu ook dat mijn vraagstelling niet compleet is. Ik ben van plan om een verlaagd plafond te maken, en ben dus eigen op zoek naar een soort systeempje/oplossing in de richting van een concentrische buizen, zoals die bv voor toiletafvoeren bestaan.

Maw de ene kant in de schacht, en de andere zijde in het verlaagd plafond zodat de ventilator erop geschoven kan worden, zeg pakweg twee centimeter van de muur af (ivm met de eerder genoemde randen van de voorkant van de ventilator).
 

Kaajee

  • #4
Dan neem je toch een stuk flexpijp (of buis) dan kun je die ventilator plaatsen waar je wilt. Daarmee verleng je ahw je huidige kanaal.
Als je het mooier (betere stroomlijn) wilt doen, neem je pvc buis en 2x 45gr bocht.
 

Fpk

  • #5
Wederom bedankt.
Ik had dit ook al een beetje zo bedacht, maar liep stuk op de hoogte van het geheel. Immers de ruimte/afstand tussen plafond en onderkant verlaagde plafond is max 8,25 cm. Maw ik dacht in de richting van een combinatie van platte en ronde buizen in een 90 graden hoek.
 

Fpk

  • #6
Wil je aub toch nog het flexpijp verhaal toelichten, want dat zie ik niet helemaal voor me, flexpijp is toch dat dunne geribbelde plastic elektra buis?
 

Kaajee

  • #7
Zo een:


of deze:


8 cm is niet veel, maar wellicht net genoeg om zo'n stuk buis ver genoeg van de muur af te kunnen krijgen, waardoor je dan wel een ventilator kunt plaatsen
 

Fpk

  • #8
Duidelijk en begrepen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu