Mollen tuin

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #21
Onze mollenvanger heeft met dit lekkere weer andere dingen te doen.
Anders had ze je wel even komen helpen. :mrgreen:

 

Henk E

  • #22
Waar zit hier de like knop?
 

Janloco

  • #23
Haha helemaal geweldig Peter!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Janloco schreef:
Maar ze hebben heel erg veel gangen gemaakt die niet onder de grasmat liggen dat is het vervelende.
Onder de grote hopen liggen vaak de hoofdgangen, daar moet de carbid of zoals in mijn geval de knoflook in, in de oppervlakkige kleine gangetjes en hoopjes helpt het geen zier.
 

Janloco

  • #25
Dank Jan! Ik zag overigens net dat ik in mijn vorige posting schreef dat de gangen niet onder de grasmat leggen. Maar dat moet zijn ze liggen NET onder de grasmat. Maar ik begrijp nu dat ik bij de hopen de grote gangen zal vinden.

Weer bedankt!
 

Emlichheimer

  • #26


Als je geduld hebt kun je ze ook gewoon zonder klem vangen, dat is mijn ervaring.
Mollen hebben een dagelijks ritme en als je die in de gaten krijgt, kun je in feite opwachten en redelijk gemakkelijk een aardige hoofdpijn bezorgen.

Hoe ik het doe? Ik maken de hopen vlak, trap 's middags de gangen in(allemaal!) en kijk de andere ochtend waar de activiteit is geweest. Laat de boel zo en kijk 's avonds weer. Nu heb ik een aardig idee waar de mol zich ophoudt, of zich opgehouden heeft.
Alles weer vlak maken in de ochtend en dan tegen de avond de tuin in. Zoek een strategisch punt in het gebied waar je denkt dat de mol zich bevindt. Het wachten kan beginnen. Stilte en rust is dan het toverwoord. Als je lang genoeg wacht zie je vanzelf wel een gang of hoop bewegen. Even geduldig afwachten en dan wordt het tijd voor hoofdpijn...:D Ik heb tot nu toe hier 3 mollen gevangen op deze manier. Het lukt meestal niet de eerste eerste avond, maar als je net zoals de mollen niet van opgeven weet, wordt je vanzelf beloond.
 

Janloco

  • #27
@Emlichheimer dank voor je input. Ook in jouw stuk staan weer leerzame dingen voor me. Dank daarvoor.
Ik denk alleen niet dat ik het geduld op kan brengen om te gaan zitten wachten tot ik de beweging van de mol zie. Maar met jouw tip om de hopen dicht te maken en op die manier te kijken waar de nieuwe komen moet het voor mij wel mogelijk zijn om zijn wegen in kaart te brengen.

Inmiddels heb ik nu een boekwerk kunnen verzamelen over de ins en outs over het mollen vangen. Ik heb veel geleerd via google, maar zeker aan alle bovenstaande tips.

Ik wil allee mensen nogmaals bedanken die hier hun tips en ideeën hebben neergezet. Ik ga ermee aan de slag en over een paar weken laat ik hier weten of en hoe het ook mij gelukt is om de tuin weer een beetje op orde te krijgen.
 

Simonverkerk

  • #28
Wij hebben er ook al jaren last van, toen we in ons huis kwamen wonen lag het gazon er prachtig bij maar daarna elk jaar molshopen, we gebruiken nu carbid en dat werkt prima, de elektrische schokken hebben we ook geprobeerd maar had niet veel effect.


Link verwijderd, reclame maken mag hier niet, mod.
 

Honda2012

  • #29
Mijn schoonouders gebruiken nu een half jaar twee van die pennen op zonne-energie die o mde zoveel tijd geluid maken. Hebben geen last meer van mollen sindsdien!

Deze waren toen te koop bij een bekende Duitse blauw/gele winkel hier in Nederland ;) Deze zullen dus ook vast wel weer in het assortiment komen.
 

Superkees

  • #30
Ik heb ook twee van die dingen staan. Even twijfelde ik of ze wel hielpen. De mollen zitten bij mij onder de beukenhaag. Het gras op zware zeeuwse klei laten ze met rust. Vorige week nog wat activiteit, maar ik denk dat ze definitief zijn vertrokken.

Als mensen willen weten welke ik gebruik, even een PB ivm de forumregels.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu