Tuinpoort enkel deur verplaatsen

Lina9292

  • #1
Hoi allemaal,

Zoals de titel ook zegt, ik wil mijn tuinpoort verplaatsen. Maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Wie o wie kan advies geven? Zie foto voor de situatie.
Ik woon hier nu ruim 1,5 jaar en wil enkele aanpassingen in mijn tuin doen. O.a. verplaatsen tuinpoort, verplaatsen kunststof schuurtje (links op de foto).
Het kunststof schuurtje wil ik verplaatsen naar de plek van de tuinpoort momenteel. De stapelblokken waar de nieuwe tuinpoort komt, wordt ergens anders heen verplaatst. Uiteindelijk wil ik een kleine overkapping maken op de plek waar het kunststof schuurtje nu staat. Nu heb ik een beetje zelf gekeken hoe alles vast zit.

Kunststof schuurtje zit met enkele ankers vast op de tuintegels.

De stapelstenen ga ik op de volgende manier aanpakken: al het aarde er uit in een zak (zo'n grote aarde zak), want het aarde heb ik nodig na terugplaatsing. Hierna ga ik vanuit de achterkant met een beitel op de voeg zitten en gewoon enkele flinke tikken geven (dit had ik ergens anders gelezen).

Hierna is de tuinpoort aan de beurt, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.
Heb geen groot budget, dus ik moet vooral veel hergebruiken. De richting waar de deur naar open zal gaan, zal op de nieuwe locatie veel practischer zijn dan waar die nu staat. Als je de tuin in komt via de poort, opent de deur naar links.

Iemand advies? Of ideeën over de andere werkzaamheden die ik ga doen?

Screenshot_20231220_143427_Gallery.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Links en rechts van de poort zul je 2 stevige staanders moeten hebben. Dikke rechthoekige houten palen. Vuistregel is: maximaal 2/3 boven de grond, minimaal 1/3 in de grond.
 
  • Like
Waarderingen: Lina9292

Lina9292

  • #3
Moet ik ook snelbeton toepassen in de grond onder de balken? Of is het voldoende om de balken te behandelen en dan gewoon in de grond te stoppen?
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
4
5
6
8
6
1
1
1
15
1
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu