Met glasblokken verder op cellenbeton

Kem

  • #1
Ik wil met glasblokken verder op cellen beton. Even ter info: inloop douch met twee wandjes van 190 hoog en 60 en 70 breed. Cellenbeton dat is betegeld tot 90 cm hoog, daarna verder met glasblokken.

1. Ik wil de glasblokken verlijmen op de bovenrand van de betegelde cellenbeton wandjes. En verder 3 x 5 glabo's opbouwen. Verticaal draadijzers erin maar horizontaal ankeren aan de betegelde zijmuur.
Wat voor anker? bevestiging? Of moet U profiel? Die overlapt weer de glasblokken toch? Dat geeft toch vocht ertussen? Of kit je die weer af aan glabo?
Het is te vergelijken met de bedoeling van klusbart:zie foto:Glasblokken en RVS profiel.


2. De zijkant en de bovenkant van de glabo's met u profiel afdekken. Maar ik zit ook met het probleem van bevestiging. Het is niet echt mooi om schroef in te zien? Kan lijmen aan glabo's? Er kan toch nog steeds vocht achter komen?

3. Glasblokken zijn er in veel maten. als je een 19x19 blok neemt en 8cm dik, wat is de afstand van de gevoegde blokken. M.a.w. ik moet in mijn cellenbeton rekening houden met glabo's maat!
Een voorbeeld: cellenbeton van 60 breed. dan betegeld 5 mm erbij
dus maat is 60,5. Dan 3 x glabo erop van 19x19. Wat wordt de voeg breedte?
 

Fiesiekus

  • #2
  1. Gewone muurankers die in de bouw worden gebruikt.
  2. In die link uit uw onderwerp heb ik het lijmen getest; zat als een huis; vocht lijkt me geen probleem als e.e.a. uitgehard is
  3. Bij gebruik van die spciale afstandskruisjes (eigenlijk onontbeerlijk) 20 x 20 cm dus voegen van 10 mm breed
 

Markus

  • #3
Ik zou de voegen (60,5 - 3x19cm) : 2 voegen = 1,75cm breed maken(als je 3 blokken zet dan krijg je 2 voegen!).
Verder de blokken strak tegen de muur en profiel aan bouwen. Als je dit niet doet dan krijg je een voeg tussen je wandje en de muur en die gaat geheid scheuren. Als je strak tegen de muur aan werkt kun je deze naad afkitten.

Betreffende het vocht in je bovenste afdekprofiel, dat zal niet veel problemen geven. Hoe je het beste je verticale profiel kan bevestigen weet ik niet zeker.

Wat ik wel weet is dat er wel makkelijk schimmel achter kan ontstaan. Ik zou zelf kiezen voor een paar kleine rvs schroeven en die in de voegen tussen te blokken vastzetten. Dan kun je het altijd verwijderen om vuil e.d. te verwijderen.

Suc6 ermee.
 

MichielD

  • #4
Zoiets heb ik ook, zie Scheidingswandje van glazen bouwstenen en Badkamer wand van celbeton.

Als je een 19x19 cm blok neemt, je een zogenaamd DHZ-pakket neemt met profielen, dan zijn 5 blokken niet één meter, maar minder. 97 cm ofzo.

Ik heb gekozen om niet te verankeren aan de muur. De gasbetonblokken wel en aangezien er aan de onderkant nog wat gasbeton tegenaan zit, was dit wel een solide basis. Zeker omdat hier ook nog de douchedeur tegenaan komt.

Hou overigens ook even rekening met de dikte: ik heb 70 mm gasbeton, beide kanten betegeld is dikker dan de 80 mm van de glasblokken. Overigens heb ik de bovenkant van de gasbetonblokken ook betegeld (onzichtbaar dus); extra om er voor te zorgen dat de gasbetonblokken waterdicht zijn en de montagekit voor de profielen van de glasblokken hecht beter.

En nog iets: Let op de streepjescode op de glasblokken. Plaats de blokken zo dat je niet tegen de streepjescode aankijkt.
 

Kem

  • #5
Beste MichelID

Onze uitvoering is grotendeels identiek. Verschil is, u heeft het al en ik ben er mee bezig :). Kan ik u vragen stellen als ik problemen heb?

groeten
bedankt mensen,

Kem
 

MichielD

  • #6
Prima, daar is dit topic geschikt voor lijkt me (geloof ook dat dit gewaardeerd wordt door de admins, in plaats van via PM, tenzij het om merkspecifieke dingen gaat dacht ik).
 

Pepjo

  • #7
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu