Kabels doortrekken, 2 in een buis

Ronny

Specialist Verwarming
  • #21
Coax en UTP wordt echt niet warm, zelfs niet als je er Gigabit over draait (1000mHZ via duplex op alle aderparen) Je zou eventueel een hele dunne coax kunnen nemen. Ze bestaan in een hele goede kwaliteit, die zelfs een betere specificatie heeft (demping enz) als de standaard goede dikke kabel.

Ken helaas alleen het merk niet meer.
Zelf heb ik ook overal in huis CAT5E netwerkaansluitingen, en dat is ideaal.
Alleen voor de laptop heb ik een draadloze router aangeschaft, voor de echte leek is de beveiliging inderdaad complex.
 

HansW

  • #22
Ik kan zo een eind komen (van onder uit de meterkast, onder de mat door, langs de vloer, achter de trap naar boven) maar het is het nét niet. De afstand is het probleem overigens niet, die mag voor je netwerk 100m zijn.

Terug naar het topic: je kunt met een beetje slimmigheid ook verschillende signalen in één kabel combineren. Je netwerk (10 of 100Mbps) gebruikt maar 4 van de 8 aders, de andere vier kun je voor een tweede verbinding gebruiken.

Een analoge telefoon gebruikt er maar 2. Een ISDN-apparaat gebruikt er maar 4. De ISDN-lijn die je huis binnenkomt gebruikt er maar 2 (maar daar mag je officieel niet aanzitten).

Een DSL-lijn (tussen splitter en modem) gebruikt er ook maar 2. Niet alle combinaties zijn optimaal, maar je kunt bestaande UTP-kabels misschien efficiënter gebruiken.

HansW
 

Eric

  • #23
De nieuwe dunne vorm coax is koka kabel, erg dun 5mm en zeer geschikt voor digitale tv.

Groeten,
Eric
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu