Intergas furimat 441 fluit alleen tijdens cv activie

Arthurremy

  • #1
Beste klussers,

onze 13 jaar oude intergas furimat 441 fluit en maakt "tuba" geluiden als de ketel terug valt vanuit bedrijf "5". De machine functioneert verder best maar het gefluit/getoeter is niet om aan te horen.

De warmwater voorziening ("6") verloopt zonder probleem en vreemde bijgeluiden.

Bij nadere inspectie zie ik nu dat er een zwanehals onderde cv ketel licht lekt (enkele druppels per 10 min).

De temperatuurmeter staat op 40 graden (te laag?) en lijkt niet te reageren op de draaiknop die dat hoger zou kunnen zetten

De druk is 1.6 bar, volgens de meter.

Heeft iemand enig idee of deze patient nog te genezen is?

bij voorbaat dank, Arthur
 

Treblow

  • #2
Klinkt als afstelling, heeft het toestel regelmatig onderhoud gehad?
 

Arthurremy

  • #3
Yep, in juni is de monteur geweest voor jaarlijkse controle en afstelling, sticker 2008 zit er netjes op.

Ondertussen is de ketel weer stil en functioneert normaal, druppelt wel langzaam maar gestaag, heb net ongeveer 100ml van een week opvangen weggegooid.

Ik vermoed dat er een beetje rotzooij in het cv circuit (roest/kalk/andere mineralen?) tijdelijk de pomp laat herriemaken en dat het nu weggewerkt is...

Voor nu werkt de ketel maar ik vermoed dat de levensduur niet erg lang meer gerekt kan worden. Wachten tot 'ie het begeeft of is er een goede indicator dat het apparaat versleten is ? De monteur raadde aan om hem op te gebruiken .
 

Treblow

  • #4
Zelf weten, hij gaat alleen kapot op een rot moment.
 

Arthurremy

  • #5
Thanks, dat is altijd waar maar ik neem aan dat je voor 1500-2000 euro een nieuwe hebt en dat de monteur voor 500 euro de boel binnen een week heeft vervangen ? Of moet ik de ketel alsvast bestellen ? Ik heb geen flauw idee wat de levertijd is voor zo een apparaat. Mijn bankstel was 8 weken onderweg...

met vriendelijke groeten, Arthur
 

Pepjo

  • #6
Prijzen laten we buiten beschouwing op dit forum, daar zijn consumentensites voor. Een monteur, zeker als hij met een collega komt, heeft die ketel in een dag hangen, als 'ie niet compleet ergens anders moet komen. Misschien dat het afstellen nog wat tijd kost.

En ik denk dat je bankstel nog gemaakt moest worden na je bestelling, CV-ketels zijn meestal wel op voorraad. Hoewel het nu natuurlijk wel hoogseizoen is voor de CV-boys, zo aan het begin van de winter.
 

Arthurremy

  • #7
Vriendelijk bedankt, ik zal er zelf dus niet aan kunnen klussen dus plan ik voorlopig nog even niets en kruis mijn vingers dat we de winter doorkomen.

groetjes Art
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu