Inductie kookplaat zwaardere hoofdzekering?

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo Klussers

Ik wil mijn gaskookplaat vervangen door een inductiekookplaat met een een aansluitwaarde van 6.8 kw
Mijn bedoeling is om dat op 2 fasen aan te sluiten ,ik heb in mijn groepen kast ruimte voor 2 extra groepen dus dat lijkt mij geen probleem.
Mijn vraag is moet ik dan ook een zwaardere hoofdzekering hebben want als ik bv de wasmachine,wasdroger en de vaatwasser tegelijk aan heb staan en dan nog even uitgebreid ga koken heb ik dan ook kans dat mijn hoofdzekering eruit slaat .
Het probleem is dat ik niet weet hoeveel ampere de hoofdzekering bij ons is Het betreft een nieuwbouwwoning van ongev 4.5 jaar oud .en hoe kom ik erachter wat voor hoofdzekering ik heb ?Zijn dat standaard waarden ?
Wie weet raad

groeten Jan
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
op zich zijn de hoofdzekeringen in woningen met automaten in de groepenkast 35 ampere!! Je kunt het opvragen bij de leverancier van het stroomnetwerk in jouw woonplaats! Op zich kan je dan op 2 aparte groepen, wassen en drogen tegelijk! let gewoon op dat je niet meer dan 2 a 3 apparaten tegelijk aan hebt staan!!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Op twee fasen ? Of je hebt al 3 fase in huis (380V) of slechts een fase. In de meeste gevallen zal echter maar een fase zijn. In dat geval sluit je het kooktoestel aan op 1 fase (2x230V). Heb je de beschikking over 3 fase dan gebruik je ook alle drie de fasen. Hierbij is de kans klein dat de zekering eruit gaat. Bij 230V moet je inderdaad op letten met meer dan twee apparaten.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Als je energie door Nuon wordt geleverd zou ik kunnen kijken wat je Hoofdzekering voor doorlaatwaarde heeft en/of drie fase. Niet alle aansluitingen zijn al voorzien van automaten. Stelregel bij ons 1 fase 35A en 3 fase 25A Dan kan je gewoon uitrekenen wat er tegelijk aan kan. Nieuwe wasmachines zijn tegenwordig al tevreden met 10A. Het aantal Watts (op type plaatje) delen door 230V= de stroom opname. bv 6800W :230V=29.5A Dit is natuurlijk als je twee zones tegelijk op vol vermogen hebt staan, maar geloof mij met inductie kook het water in twee minuten en dan gaat het vermogen al weer terug. Vaatwasser gaat meestal na het eten pas aan.

Denk trouwens eens na over een dubbeltarief meter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu