Inbouwdoos in gipswand (meerdere lagen)

Jisodi

  • #1
Ik moet in een voorzetwand van gipsplaten een aantal inbouwdozen maken; echter de wand zal bestaan uit 2 of 3 lagen plaat. Ik denk dus dat ik hierdoor in de problemen kom met de leiding invoer, dwz. de afstand tussen de bovenkant van de doos en de leiding is te kort.
Hoe los ik dit op: ringen? Of achterinvoer?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Er zijn hollewand inbouwdozen geschikt voor een plaatdikte tot 27,5 mm.
Dat zou je met 3 lage standaard 9,5 mm dik gipsplaat netaan moeten redden (1 mm smokkelen).
 

Jisodi

  • #3
Bedankt. Zat te denken aan 2 x 12.5, misschien houten (multiplex) plaat erachter om nog iets op te kunnen hangen. Denk dat ik in die houten plaat evt. wel een uitsparing kan maken voor de leiding (& invoer).
 

BeeTeeWee

  • #4
Je kunt ook de inbouwdoos wat verder naar achteren laten zitten, dus niet met de ring (vrijwel) gelijk aan de wand. Bij de afmontage vervang je dan de standaardschroefjes (is dat geen M3?) door wat langere exemplaren. Of is dat volgens de elektriciteitsgoeroes alhier niet toegestaan?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ja, dat mag. :mrgreen:
 

BeeTeeWee

  • #8
Ik gebruikte (waar nodig) zelf altijd wat langere schroeven om de afstand van WCD of schakelaar tot de inbouwdoos te overbruggen, maar die is dan niet altijd meer volledig omgeven door de kunststof behuizing van de inbouwdoos. In feite zit de inbouwdoos dan verder in de muur dan de WCD of de schakelaar. Niet dat het eigenlijk fout kan, maar ik wist niet zeker of dat wel helemaal volgens de voorschriften was. Maar ik ben gerustgesteld, dank! ;-)
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #9
Hiervoor zijn ook ophoog ringen verkrijgbaar. Hiermee kun je het stucwerk mooier afwerken en zit je schakelmateriaal ook beter vast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu