Holle wand bevestiging

Janh276

  • #1
Hallo,

Misschien heeft iemand een idee hoe ik onderstaand probleem (toegelicht met foto's) zou kunnen oplossen.

Aan een holle wand waren twee beugels bevestigd om een radiator aan te hangen. Hing prima en beugels zijn al eerder een keer eraf geweest en weer bevestigd. De bevestiging vond plaats via een M6 holle wandplug. Zie foto. Deze plug vreet zich aan de voorkant vast aan de holle wand, waardoor hij vastzit en de bout aangedraaid kan worden waarna de plug aan de achterkant uitzet.
Onlangs de beugels weer verwijderd om te behangen en nu laten een paar bouten zicht niet meer vastschroeven. Hollewand plug verwijderen leidt tot grote gaten, waarna er geen nieuwe in kan. Zie foto.

Iemand een idee hoe ik toch de beugels opnieuw kan bevestigen op dezelfde plaats?

1669063027675.jpg 1669063047696.jpg 1669063076811.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Je hebt in de beugels toch genoeg plek om de bout op een andere plek te bevestigen? Desnoods boor je er een extra gaatje bij in de beugel.

Anders hollewandankers gebruiken, dan is het grotere gat niet echt een probleem lijkt me. Daarbij moet je sowieso al een groter gat boren, 13mm voor een M6 anker. En mocht je toch bang zijn dat het anker in de wand verdwijnt kun je er misschien nog een ring tussen leggen.
 

Janh276

  • #3
Dank voor je reactie. Het probleem is opgelost. Ik heb twee flinke hollewandankers gekocht M8. Deze in de grote gaten geplaatst en de beugel gemonteerd. M8 kon net door de bestaande gaten in de beugel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu