Hollewandplug te lang?

Eric2014

  • #1
Ik wil graag een gordijnrail ophangen in een gipsplatenplafond. Ik had de tip gekregen hiervoor hollewand pluggen te gebruiken. Ik boorde in het plafond, maar na een korte holleruimte stuit ik op hout. Zou dit iets van de bovenverdiepeing zijn zijn? (we hebben hout-skeletbouw). Ik probeerde de hollewandplug erin te steken maar deze kwam net niet helemaal erin. De kop bleef steken. Waarschijnlijk omdat deze op het hout stuitte. Wat is wijs om dit geval te doen. De kop iets uit laten steken of toch maar door het hout boren en een andere plug proberen?

Hopelijk kunnen jullie mij helpen.
 

Honda2012

  • #2
Lange schroeven pakken zodat je in het hout komt misschien een optie?
 

Poster

  • #3
Ik denk dat het hout de balken zijn van de bovenvloer, met daar onder een tengel, en dan de gipsplaat, daar kunt in schroeven
 

Eric2014

  • #4
Ja heb nu paar gaten geboord maar het hout zit niet overal. Op de andere plekken heb ik nu hollewand pluggen ingedrukt. Met een pinnetje moest je die vleugeltjes kunnen openen, maar volgens mij gebeurt dat niet. Ik las dat dit kon komen als de gipsplaat te dik was. Zou het wel stevig genoeg zijn om het dan neer te hangen (zonder uitgeklapte vleugeltjes) of zijn dan andere opties beter?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Hoe dik is gipsplaat en wat voor plug heb je gebruikt, eventueel een foto ervan.
 

Poster

  • #6
kijk eens hier

Als u de plug er weer uit kan trekken, is deze dus niet uitgeklapt, dan zult u dus een andere plug moeten gebruiken, maar zoals gezegd, hoe dik zijn de platen.
Hollewandpluggen zijn er zelfs tot 65 mm.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Waarschijnlijk werkt een universeelplug handiger.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu