Hoe gipsplatenplafond afwerken na stucen ?

Eye_in_the_Sky

  • #1
Hallo,

Verder met plannen voor de vliering :)

Na deze topics te hebben gelezen:

Verlaagd plafond in badkamer
Gipsplaten naden vullen. Krimp afwachten, wachttijd?
Naden van gipsplaten vullen
Wel of geen wapeningsband over de naden van gipsplaten

Ben ik er wel uit. Ik ga het plafond onder de vlieringvloer afwerken met plafondgipsplaten met een ronde kant. En de ronde kant vul ik met acrylaatkit (wel goeie) die ik afstrijk met een spateltje. Er zal dus een ronde naad te zien blijven. De vlieringvloer is namelijk zo berekend dat hij over de hele lengte (6 meter) 3 centimer kan doorzakken (door een constructeur). Ik ben bang dat stucwerk dan een keer gaat scheuren. De kit kan dit wel opvangen.

Maar dan... Ik wil het plafond niet glad latexen omdat ik nergens gladde plafonds heb en daar zie je ook alles op. Ik wil het liefst een ruw plafond. Nu kan ik het laten spuiten maar dat is ook een heel werk, dan moet ik alles afplakken.

Ik heb ook gelezen dat de meeste structuurverven alleen voor muren geschikt zijn en niet voor plafonds.

Dus mijn vraag is, hoe kan ik het plafond nu zo eenvoudig mogelijk (liefst 1 laag na de voorstrijk) ruw afwerken ?

Bedankt !
 

Aheinkens

  • #2
Ik heb een metalstud-plafond geplaatst met gips erop en afgewerkt met grove structuurverf. Dat ging prima. Ik heb op aanraden een blokkwast met daarna een structuurroller (van die gele sponsachtige dingen) gebruikt.

Omdat het net niet dekte qua kleur heb ik achteraf nog een laag latex eroverheen gedaan (structuur op structuur wordt niet zo mooi namelijk) en het is prachtig geworden.

Alleen die kit, ik ben inmiddels gestopt met kitten, omdat de combi acrylaat-latex bij mij altijd scheurtjes oplevert. Er zijn allerlei vezelversterkte gipsmiddelen te krijgen om de boel vol te stoppen. Ik had destijds gipsplaten met een 5cm brede aflopende kant, die ik spiegelglad heb afgewerkt icm dat wapeningsband (en ik ben geen stucadoor).

Succes in ieder geval.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu