Geiser slaat af

Arie1

Specialist Verwarming
  • #21
Dat ze verboden zouden moeten worden ben ik met je eens. Dat er jaarlijks doden vallen door zulke geiser is ook waar. Dit ligt niet per defenitie aan het toestel. Slecht onderhoud of vooral geen onderhoud en veranderingen aan de ruimte/woning spelen hierbij een grote rol. Weghalen van ventilatie openingen bijvoorbeeld, tochten immers altijd vooral winters.

Het document wat u laat zien is een waarschuwende brochure, geen wettelijke eis maar een advies.

Kan iemand een wet/eis laten zien waarin staat dat het niet meer mag of mij vertellen waar het instaat?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #22
Er is nog een nieuwer onderwerp over een nieuwe, niet lang werkende open geiser.
'k heb er geen verstand van, maar dit kan nog een leuke worden. Zeker in de grote steden barst het van de flats met een open geiser boven het aanrecht, om mee af te wassen en te douchen. Er is vaak niet makkelijk een afvoer te maken. Deze flats worden verwarmd met blokverwarming, een moederhaard 'losse' gaskachels.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #23
Hier in Amsterdam , zie ik dat na renovatie en aanbrengen van dubbelglas en isolatie ,alle geisers verwijderd worden en vervangen worden door centrale cv gestookte ww boiler of aparte elektrische boilers .
 

Ronald41

  • #24
Ik heb ook al 23 jaar een open geiser, maar die wordt elk jaar netjes onderhouden,en eigenlijk is alles eraan al een keer vervangen.
Er is permanente ventilatie d.m.v. roosters in ramen en deuren.
Tevens heeft de woningbouwvereniging een koolmonoxide melder geplaatst en die wordt om de paar jaar vervangen.
Komend jaar wil men renoveren, ik ben benieuwd wat dan de oplossing wordt. Een boiler lijkt me helemaal niks.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #25
In een bestaande situatie is het, zoals gezegd al opletten geblazen. Voldoende ventilatie houden, deuren open zetten, co melder installeren en dan nog willen ze wel afslaan vanwege teveel CO (de exemplaren die voorzien zijn van zo'n beveiliging).

Vervolgens komt er een handige klusser, die het toch wel vindt tochten in de keuken, en deze sluit de ventilatieopeningen af. De geiser wordt een moordenaar, en het zoveelste krantenbericht over een CO vergiftiging verschijnt.

Kortom, anno 2014 kan ik me niet indenken dat je zo'n apparaat nieuw aanschaft. En het zou (als het dat nog niet is) per direct verboden moeten worden, deze apparaten te verkopen en te plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu