Geiser slaat uit na c.a 10 seconden

Vrij001

  • #1
Beste medeklussers,

Ik woon al een jaar in een stacaravan(vanwege een grootscheepse verbouwing) waar een oude geiser in hangt,een vaillant mag nl 135-71.Deze wordt gevoed met propaangas vanuit een campingfles met reduceerventiel.

De geiser slaat af zodra ik warm water heb gevraagd. Het is een gesloten type. Waakvlam gaat wel goed aan en blijft ook goed branden. Zodra het branderbed aangaat ,met een aardig dreuntje trouwens, branden de vlammetjes mooi blauw.

Echter na 10 sec. ongeveer nadat ik warm water heb gevraagd stopt de brander ermee en slaat ook de gastoevoer met een tik dicht. Ik lijk genoeg gasdruk te hebben want mijn gasfornuispitten blijven branden.

Iemand suggesties voordat ik de vakman inschakel?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
Onderhoudje waarschijnlijk als de geiser met een knal aangaat is er een grote kans dat je waakvlam uitvalt en daarme je thermokoppel afvalt en alles dus uitschakelt.

John
 

Vrij001

  • #3
Hallo John. Enig idee wat de oorzaak van de knal kan zijn?

Lijkt mij idd voor de hand liggend dat de waakvlam uitgeblazen wordt waardoor de thermokoppel niet meer wordt bekrachtigd.
 

Tumkie

  • #4
Je zegt dat het lijkt dat gasdruk in orde is ... dat kan je enkel weten door te METEN .
 

Vrij001

  • #5
@ Tumkie.
Daar heb je gelijk in. Ik heb zelf geen apparatuur voor. Moet de vakman doen.

Nu je dat zo zegt valt het op dat het elke keer lijkt te gebeuren als de gasfles aardig leeg raakt. Ik weet dat ik c.a. 2 maanden ongeveer met een gasfles doe. Daar zit ik nu ook al bijna op. Alleen mijn gasfornuispitten blijven wel aardig branden. Das wel vreemd.

Misschien is de gasdruk te laag nu voor de geyser. Weet iemand hoe de geyser reageert als de gasdruk te laag is. Zit er een membraam in die iets op slot gooit dan?

Anders probeer ik het eerst wel met een verse gasfles. Kijk ik meteen of het geknal/gedreun ook minder is als het branderbed aangaat.
 

Marcn88

  • #6
Als de hoofdbrander aangaat zakt de druk in de leiding waardoor de waakvlam nietmeer voldoende gas krijgt en het thermokoppel niet meer raakt waarbij de geyser dus uitvalt
 

Vrij001

  • #7
Dank je wel Mark.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu