Gebruik reparatiepoortje

Job1993

  • #1
Hoi,
Recent heb ik mijn inbouwdozen vervangen. Die heb ik aan elkaar gekoppeld. Omdat er één invoer voor draad nodig was, heb ik de inzetstukjes waar de draad mee binnenkwam verwijderd (op één na). Die kant heb ik aan de bovenkant laten zitten, en ik heb ze aan de zijkant aan elkaar gekoppeld. Aan de bovenkant zijn de inbouwdozen dus 'open'. Ik vroeg me af: is het nodig daar 'reparatiepoortjes' in te schuiven, zodat de dozen weer helemaal gesloten zijn?

De stukadoor komt nog, dus het is mogelijk om de bovenkant een beetje uit te bikken.

Alvast bedankt!
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Officieel horen de inbouwdozen rondom dicht te zijn. In de inbouwdoos pas je enkel geïsoleerde draad toe en de inbouwdoos zorgt voor dubbele isolatie.

Praktisch gezien is het grootste bezwaar van zo'n opening waarschijnlijk dat er met aansmeren gips in de doos kan komen, maar blijkbaar heb je ze al aangesmeerd en heb je hier geen problemen mee gehad.

Als de dozen gewoon in een muur van steenachtig materiaal zijn verwerkt (niet brandbaar, niet elektrisch geleidend) zou ik me niet direct zorgen maken. Maar het is niet zoals het hoort nu.

Ik weet niet welke inbouwdozen je hebt gebruikt. Bij Attema dozen had je met het koppelen automatisch van die rode inzetstukken over gehouden, dus die heb je waarschijnlijk niet, dan gok ik ABB. :wink: Tipje voor de volgende keer: Gebruik juist de geopende kant om de dozen aan elkaar te koppelen, dan heb je sowieso geen last meer van de opening. De meeste inbouwdozen worden met een draaibare ring geleverd dus die kun je gewoon weer een kwartslag draaien om de schroeven weer op een horizontale lijn te hebben.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu