Elektriciteit

Rob1965

  • #1
ik had even een vraag,
Ik wil wat ophangen aan de muur maar ik weet niet waar de leidingen lopen.
Ik heb een nieuwbouw woning. En aan de onderkant van de muur 3 stopcontacten verdeeld over de muur .
ni denk ik dat de pvc pijpen recht naar boven lopen naar het plafond.
ik heb een detector geleend maar die geeft over de hele want piepjes. Wie kan mijn vertellen hoe de leidingen lopen
Gr
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Meestal recht naar boven... Welke detector heb je, en staat deze wel goed ingesteld? Want bij een leiding zou je verwachten dat deze continu piept.
 

Rob1965

  • #3
Merk: Pancontrol
 

Rob1965

  • #4
Hierbij een foto

44153904-fc97-4386-b53e-790c9e495467.jpeg
 

PimKlus

  • #5
.Wat vaak helpt is om stopcontact te belasten zodat er meer stroom loopt door de kabels. Dus sluit iets aan wat redelijk wat stroom trekt. En probeer het opnieuw met je detector.

Kans is groot dat er maar 1 pvc buis zit voor 3 wandcontactdozen. Even open maken en kijken waar de kabels vandaan komen dan weet je het zeker.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
De tester die je toont is geen leidingdetector, maar een testapparaat om te kijken of er ergens op een leiding spanning staat of niet. Is voor dit doel volkomen ongeschikt.

Ik heb zelf ook zoiets (van een ander merk) en voor snelle (contactloze) check of op een draad spanning staat gaat het, maar als ik met mijn hand in de buurt van dat ding komt gaat ie ook branden/piepen. Meestal blijft ie daarom in het etui waar ie in zit...

Er zijn beslist betere leidingdetectors, maar die zijn dan ook aan de prijs. En nee, met een merk of type kan ik je niet helpen, mag hier niet. Zoeken met het woord leidingdetector laat in elk geval zien dat ze er in allerlei prijsklassen zijn, vanaf 10 Euro tot meer dan 2000 Euro.
 

Kaajee

  • #7
Ze zijn ook te huur. Die zijn iha wel van de betere merken. Ik vind ze nog steeds niet altijd even "betrouwbaar", maar beter dan die uit "china"(die je waarschijnlijk zult gaan kopen omdat de A merken meteen wel erg prijzig zijn :) )....
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu