Electra in de garage aanleggen

MHG

  • #1
Welke materialen kan ik het beste gebruiken om electra aan te leggen in de garage. De garage heeft een ongeïsoleerd dak, maar de muren zijn wel voorzien van een spouw. Ik heb geen idee hoe vochtig het bijvoorbeeld 's winters wordt in de garage. Ivm mogelijk vocht etc. zat ik te denken om spatwaterdicht schakelmateriaal en buitenkabel te gaan gebruiken. Maar hoe zit dit mbt lasdozen bijvoorbeeld? Kan ik gewoon dezelfde als binnenshuis gebruiken? of moet ik hier ook voor spatwaterdichte exemplaren gaan?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Spatwaterdicht is meer dan in orde voor een garage. Pak in dat geval een xmvk kabel in buis op de rechte stukken en neem ook (voor de net) de bijbehorende spatwaterdichte lasdoosjes. Overigens volstaat gewoon opbouw ook prima voor een dergelijke toepassing binnen.
 

Sjaan Smit

  • #3
Het regent toch niet binnen mag ik hopen??
 

MHG

  • #4
Nee het regent niet naar binnen. Dat weet ik zeker. Maar ik weet niet hoe vochtig het wordt binnenin, naarmate het weer slechter wordt. Vandaar dat ik van die waterdichte elementen wil gebruiken.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #5
Dat spatwaterdichte spul is over het algemeen ook stootvaster. Dat is in een garage geen overbodige luxe.
 

Black Knight

  • #6
Heb zelf vorig jaar elektriciteit aangelegd bij familie in een gelijkaardige situatie (vrijstaande garage, ongeïsoleerd dak en geïsoleerde spouwmuren) aangelegd. Ik heb toen gekozen voor spatwaterdicht materiaal om de volgende redenen :

alles is opbouw (kabels in buis), dus makkelijk te plaatsen en te combineren
beter af te werken (wartels aan ingangen ipv gaten)

Als verdeeldoos heb ik een gewone (voldoende ruime) doos voor buiten genomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu