Cv kan niet bijgevuld worden

Kauw

  • #21
1 literproef gedaan met vulkraan
2 het is deze waterkraan die de monteur heeft vervangen
3 cv- en vulkraan zitten bij elkaar onder de ketel, er zitten geen afsluiters tussen
4 stefan D ,het vullen heb ik precies zo gedaan, er stroomt geen water, een aantal radiatoren staan open, geen noemenswaardige drukopbouw
5 er is geen rubbertje of i.d. blijven plakken
6 de drukmeter zou kapot kunnen zijn , ga ik vervangen
als dat resultaat heeft laat ik van me horen
 

StefanD

  • #22
Heel vreemd... Als de vulkraan in open verbinding met de drukmeter staat en je sluit de vulslang aan, dan moet de drukmeter toch echt de druk van de waterleiding gaan aangeven....
Als je de vulkraan opendraait zonder dat de vulslang is aangesloten, stroomt er dan wel water uit?

Als je de vulslang aansluit zoals eerder beschreven en op een andere plek een aftapkraan opendraait, gaat er dan wel water stromen?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #23
Die manometers gaan nog wel eens defect, dus idd eerst die maar eens vervangen.

Helpt dat niet?
Dan misschien een ideetje...
Pak een lange tuinslang, zet die op de kraan bij de buurman, Laat de slang vollopen met water, sluit de slang aan op de vul/aftap kraan bij je ketel.

Als je nu nog niet kan bijvullen, roep dan die monteur maar terug, want dan ligt het probleem niet in uw waternet, maar in de ketel
 

Gzn

  • #24
Inderdaad, zoals ik al schreef, het blijft een wonderlijk verhaal. Qua logisch storing zoeken is dit denk handiger om eerst te doen:
Er staat nog een vraag open voor een foto van die kraan, en een over je expansievat. Bij gebrek aan antwoord daarop, is je vulkraan van de cv mss zo’n ding met het metertje erbij? Daar zit meestal nog iets van een schroefbus omheen die je eerst moet verdraaien voor hij opent. Waardeloze dingen, ze blijven wel is hangen. Al draai je tot je een ons weegt. Is het een kogelkraantje, dan zou het kunnen zijn dat je asje gebroken is. Knop draait wel (als het en echt handvat is, heb je binnenkort los in de hand), maar laat niet door. Kijk bij een radiator op dezelfde verdieping even of er nog veel druk opstaat door een ontluchtingskraantje of aftapper te openen. Haal de slang van de CV vulkraan af. Als je dan in de kraan kijkt zie je een metalen bolletje. Die moet als een halve maan gaan verdwijnen als je aan de knop draait, en je zou er een schroevendraaier oid door de kraanlengte heen moeten kunnen steken. Lukt dat niet dan is je vulkraan aan vervanging toe.Hou de eerder gegeven waarschuwingen in gedachte mbt wateroverlast.
 

Kauw

  • #25
1 de cv-vulkraan is van het type 'metaalbolletje'bij openzetten spuit er water uit, kraan dus ok.
2 eerder heb ik al eens last gehad van een hangende klep, dan kan de thermostaat de combi niet meer aansturen en worden de radiatoren heet als je heet water[douche} gebruikt, maar dat is nu niet aande orde.
3 de radiatoren op de 2e verdieping spuiten water als je ontluchting open draait.
4 de ketel slaat niet af ondanks dat de drukmeter op ong. nul staat.

konklusie:drukmeter 1e kandidaat-boosdoener . daarna eventuele verdere experimenten.

5 lekkende radiator wordt over ong. 2/3 weken vervangen, dan moet het syseem eerst leeg , dan wil ik ook de drukmeter vervangen omdat het een mooie gelegenheid is om zonder risico op waterballet te kijken hoe dat moet.

tot dan las ik een pause in, vakantie en andere besognes.
iedereen bedankt voor reakties tot zover. wordt vervolgt
 

Gzn

  • #26
Das van een dubbel wonderlijk tot een lekker verhaal! Helemaal niks aan de hand dus. Behalve een gare manometer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #27
de druk na de watermeter is mijn probleem
even een loodgieters vraag tussen door.

Zit bij de buren na de hoofdafsluiter een tussen afsluiter die dan naar jou watermeter en afsluiter loopt.

Deze kan niet geheel zijn geopend anders plaats een een foto hoe de meter zit aan gesloten.

Want het is maar heel vreemd dat buren wel druk hebben en jij niet.

Succes
 

Gzn

  • #28
Tsja Henk, het is wat met vakmannen, loodgieteren is toch net weer wat anders. Geen vraag tussendoor maar achteraf, het probleem is duidelijk. Als je even terugleest, kun je zien dat TS door een ‘prof’ zwaar op het verkeerde been is gezet, zijn waterdruk is het probleem niet, maar een kapotte CV manometer.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #29
Gzn schreef:
zijn waterdruk is het probleem niet, maar een kapotte CV manometer.
daar ga jij nu vanuit Gzn, de topic starter heeft het de druk meter nog niet vervangen, dus alle mogelijkheden staan nog open.

groeten b
 

Gzn

  • #30
Dag Boudewijn, ketel van TS werkt, water spuit ook met kracht uit vulaansluiting en radiatoren op dat 2e verdiep, en hij hoort geen water stromen als ie probeert bij te vullen. Wel, met name dat laatste is heel logisch als de installatie vol is.

Komt nog is bij dat ie op zijn tappunten ook geen enkel probleem heeft. Geen problemen maken waar ze niet (te verwachten) zijn, zo raken hele hordes gebruikers van de leg. En formeel mogen ze het wegens de wat onzinnige bescherming van profs hier weer niet vragen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #31
Wat mogen ze niet vragen?

Je moet niet zo zeuren gzn.
Zelfs met vermelding van de forum regels zijn we alsnog door gegaan met dit topic.
Dus stop eens met katten je lijkt net een klein kind.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #32
@Gzn, zou je je wat minder fel en kritisch naar je mede-beantwoorders willen opstellen?

Inbreng van ideeën is prima, maar anderen afkatten niet.
 

Gzn

  • #33
Beste Obelix2, zou je iets beter willen lezen en wat meer technisch- bedachtzamer willen schrijven? Zeuren is vragen stellen die al lang en breed in het topic aan de orde zijn geweest en dus ook niet meer ter zake (kunnen)doen. Heeft een TS niks aan, die moet frank en vrij geholpen kunnen worden met het vastsstellen waar zijn probleem zit. En ‘klein kindgedrag’ zie ik een beetje als deelnemers die perse willen meepraten/posten zonder ze feitelijk weten of het nu een open of gesloten ketel betreft, om maar is wat te noemen.
 

Gzn

  • #34
Had kennelijk kruisend bericht geplaatst, het enige waar ik op duidt, is de kritiek op de monteur die Kauw zwaar op het verkeerde been zet. Van Boudewijn mag je verwachten dat ie de thread eerst goed leest ipv achteraf overbodige vragen te stellen. Dat is niet in het belang van de TS of overige lezer.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #35
Gzn schreef:
Van Boudewijn mag je verwachten dat ie de thread eerst goed leest ipv achteraf overbodige vragen te stellen. Dat is niet in het belang van de TS of overige lezer.
jemig wat ben jij een zielepiet, jij moet en zal het laatste woord hebben.
jij hebt besloten dat het de drukmeter van de topic starter is, dus voor jou einde discussie.
gaat erop lijken dat jij bepaald wat er gepost mag worden op dit forum.
zal je uit de droom helpen, jouw wil is in ieder geval niet hier geen wet
voor de topic starter dit heeft bevestigd, zijn alle opties gewoon open.

groeten b
 

Gzn

  • #36
Beste Boudewijn, niks wet, gewoon de logica van lezen. Door het hele topic heen geeft TS zijn bevindingen weer. Vraag je nu in gemoede eens af dat indien ik fout echt zit, welke andere opties heb jij dan nog open?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu