Het wordt niet echt warm meer...

Anton1984

  • #1
Hallo. Ik heb een vrij jonge Intergas CV-ketel en uitstekende twee radiatoren (althans voor de verbouwing) in de woonkamer. Mijn huis is verbouwd, dus alles weer opgehangen en de loodgieter alles aangesloten, ontlucht etc. Helaas zat er geen spanning meer op de thermostaat (ook van Intergas), ik denk dat de stukadoor het ergens kapot heeft gemaakt.. Dus nu tijdelijk de thermostaat in de CV-ketel kamertje aangesloten op dezelfde kabel (toen deed ie het dus wel), maar toch valt het me op dat de woonkamer (40m2 ongeveer) niet echt lekker warm wordt (ook al zet ik 'm extreem hoog). Kanttekening: de radiatoren waren door de stukadoor op het balkon gezet, weet niet of dit negatieve invloed kan hebben op de werking ervan?). Afijn, de radiotoren voelen wel gewoon lekker warm, dus die lijken het gewoon te doen.

Ik snap dat de thermostaat in de woonkamer moet hangen, maar in de CV-ketelkamer is het kouder, dus ik zou verwachten dat ie wel lekker blijft stoken. Ligt het puur aan dat de thermostaat nu daar hangt?

Zo ja (en wellicht toch al van plan), wat kunnen oplossingen zijn voor de plaatsing ervan? Ik kan een gat boren vanuit de woonkamer naar de CV ketelkamer maar dan komt de thermostaat dichterbij een raam te staan dan daarvoor (wel zelfde muur en maar 2m verder) of is er een draadloos systeem zodat ik 'm toch ergens kan hangen aan de muur, zonder gedoe en dus stroom?

Nog aanvullende informatie:
- Ramen zijn van dubbelglas naar HR++ gegaan
- Muren zijn voorzien van spouwmuurisolatie
- Ik heb nog niet de gordijnen hangen en ik wacht nog op wat nieuwe meubels, dus het is redelijk leeg in huis (weet niet of dit ook invloed heeft).
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is je bekend dat er systemen zijn die zelflerend zijn, deze hebben een paar dagen nodig.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Is dan wel van belang dat deze in de ruimte hangen waarvan de aanwarming geleerd moet worden.
 
  • Like
Waarderingen: Anton1984 en Wgb

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu