Convectorput: hoe Remeha Calenta 40c CW5 instellen?

Usanneke

  • #1
Vorige week hebben we onze 21 jarige Nefit ketel verruild voor een Remeha Calenta 40c CW5. De oude ketel deed het nog wel, maar ons verbruik was mega. 3700 m3 voor een 2 onder 1 kap met een inhoud van 400 m3. Tijd voor een nieuwe ketel!

We keken uit naar het modulerende karakter van de Remeha waarmee het altijd lekker op temperatuur zou zijn. Helaas blijkt dit nu wat tegen te vallen. We verbruiken wel 25 a 30% minder, maar we vinden het nu vaak koud in huis. Even de situatie:

We wonen in een 2 onder 1 kap uit 1964 die niet optimaal geïsoleerd is. Onze woonkamer + open keuken zijn samen zo'n 60m2. We hebben twee radiatoren (dubbel, 40cm hoog, 3 meter lang) voor in de woonkamer, in de keuken een radiator (enkel, 1 meter hoog, 80 cm breed) en achter in de woonkamer een convectorput (3 meter breed). Voor in de kamer wordt het warmer dan bij de convectorput. Deze lijkt helemaal geen warmte af te geven. Verder geven de radiators in de bijkeuken en in de badkamer (beide enkel) te weinig warmte af.

Bij de vorige ketel was het in het hele huis altijd warm, soms wel iets te, maar in ieder geval wel warm. Nu met deze kou is het echt een straf om te gaan douchen. Het idee om je uit te kleden in die koude badkamer, brrrrr.....!

Mijn vraag is daarom: hoe kan ik de ketel het beste instellen, zodat het overal lekker warm is? (en we natuurlijk wel besparen op stookkosten). Alle radiatoren zijn ontlucht. We maken trouwens gebruik van de bijgeleverde iSense thermostaat. Ik las dat een aan/uit thermostaat soms aangeraden wordt bij een convectorput.

Ik hoor graag jullie adviezen!! Bedankt!
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #2
Hallo,

Ja, het is wat jammer voor het rendement.
Ik zou de cv temperatuur om te beginnen op 90 graden zetten en desnoods het vermogen aanpassen.

De convectoren zijn berekend op 90 graden.
Ik hoor vaak van klanten dat na het installeren van een Calenta het niet zo lekker behaaglijk meer is.

Hier dient uw installateur rekening mee te houden. Inregelen en de parameters moeten dus opnieuw naar uw wensen gezet worden.

Calenta :cool:
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
En om het rendement te verhogen is het soms mogelijk om speciale ventilatoren op convectoren te plaatsen. Door deze ventilatoren neemt het vermorgen bij lagere watertemperaturen enorm toe.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu