Buitenkabels gebruiken voor wandcontactdozen in de schuur.

Harryvos

  • #1
Hallo,

Ik zit met het volgende probleem ik wil 2 extra groepen hebben voor in mijn schuur dit wil ik laten doen door een erkende vakman.

Nu is het zo dat ik bijna onmogelijk kabels naar de schuur kan krijgen of ik moet het halve huis slopen.

Nu zat ik te denken om een kabel te trekken die helemaal tot de 2e verdieping verborgen ligt in een koof. Daar zou ik graag een buiten kabel voor gebruiken die ik dan vanaf de 2e verdieping langs buiten naar de schuur kan laten lopen.

Is dit toegestaan dat ik een kabel langs buiten laat lopen en op die extra groepen mijn wasmachine en droger kan aansluiten.

Mogelijk is het natuurlijk allemaal wel maar is het ook toegestaan ??

Met vriendelijke groet,

Harry
 

Ronald42

  • #2
Ja hoor mits in pijp en (strak) gebeugeld, verticaal om de 50 cm, geen probleem
 

Harryvos

  • #3
Oke dus als ik het goed begrijp is alleen de grijze kabel ophangen aan de beugels is niet toegestaan, doe ik de grijze kabel in een pvc pijp dan wel.
 

Gerrit

  • #4
Je mag de kabel los beugelen, alleen moet je minimaal 10 cm (liever een halve meter of meer) van de grond een slagvaste buis om de kabel doen.
Die moet dan wel minimaal 10 cm in de grond zitten.
 

Fiesiekus

  • #5
Harryvos schreef:
Nu zat ik te denken om een kabel te trekken die helemaal tot de 2e verdieping verborgen ligt in een koof. Daar zou ik graag een buiten kabel voor gebruiken die ik dan vanaf de 2e verdieping langs buiten naar de schuur kan laten lopen.
Op de 2e verdieping zal toch geen grond meer liggen?
 

Gerrit

  • #6
Nee, maar die kabel komt toch een keer uit de grond, ik heb tenminste niet gelezen dat die schuur aan de woning vast zit.
Als dat wel zo is, vervalt mijn opmerking. :wink:
 

Fiesiekus

  • #7
Zo ja. Akkoord
 

Harryvos

  • #8
De schuur staat ca. 2 a 3 meter van het huis vandaan, de bedoeling was dan om vanuit de keuken die bij mij op de 2e verdieping zit,onder de plint van de keuken de kabel naar buiten langs een stenen muur door te laten lopen richting de schuur.

De kabel zal ca. op ca 2 meter hoogte van de tuin langs de muur komen te lopen. (lastig uitleggen hoop dat het een beetje duidelijk is zo)
 

Fiesiekus

  • #9
De kabel strak krijgen zonder mantelbuis eromheen is lastig; het gaat al gauw een beetje doorhangen. Maar in principe mag ie zonder mantelbuis
 

Harryvos

  • #10
Oke weet ik genoegd, gelukkig dat het mag anders had ik niet echt een oplossing gevonden.
De groepen verdeling was namelijk niet al te best, nu kan ik mooi 2 groepen er bij laten zetten voor de droger en wasmachine.

Nu zit de gehele 2e verdieping exclusief apparatuur van de keuken samen met de wasmachine. :?
 

Fiesiekus

  • #11
Snap ik niet; je kunt de (grijze) mantelbuis toch op de muur monteren en daar de kabel doorheen voeren? Heeft niets met groepenverdeling te maken.
 

Harryvos

  • #12
Die grijze kabel die ik wil aanleggen moet later door een monteur aangesloten worden in de meterkast als extra groep. (meterkast moet toch geheel aangepast worden dus laat ik er gelijk 2 groepen bij zetten)

En die grijze kabel word dan weer aangesloten op een contactdoos in de schuur waar de wasmachine op komt te draaien.

Wou alleen even de reden geven waarom ik die kabel wou trekken.
 

Fiesiekus

  • #13
Prima, veel succes met deze leuke klus.

(P.S. je hoeft een bovenstaand bericht niet te quoten, zeker niet als het niet met je antwoord te maken heeft. Daardoor ontstond mijn vorige twijfel/vraag; over de mantelbuis)
 

Harryvos

  • #14
Oke duidelijk bedankt voor jullie advies :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu