Breedte convectorput kleiner dan rooster.

Saucisson

  • #1
Er staat mij een grote verbouwing te wachten. Deel daarvan worden tuindeuren. Dit betekend dat de cv radiator weg moet. Een verticale aan de muur is een optie. Maar een vriend van mij stelt dat er aan de andere kant van de tuindeuren er ook een (kleinere) moet komen. Omdat er anders een koude zone is. Toen kwam de convectorput voorbij als optie. Alleen deze optie is wat prijzig.
Maar bij de tweedehands sites kom ik wel betaalbare units tegen. Echter een probleem. De nieuwe pui wordt 3.75m breed. Wel zo mooi om een put van 3.75m te maken. Maar die zijn niet echt tweedehands te vinden. Wel een van een meter of drie.
Nu denk ik wat als ik nou een put van drie meter er in stop en er een rooster van 3.75m overheen leg, dan klopt het optisch wel. Natuurlijk wel rekening houdende met het benodigde vermogen.
Is dit een slecht idee? Zie ik iets over het hoofd?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
De convectorbak zelf maken op de juiste maat en alleen het rooster en de convector op de juiste maat / capaciteit bestellen.

Vr Gr en succes ermee
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Wat heb je voor een ketel?
 

Saucisson

  • #4
Een Remeha Avanta uit 2010, ik ben er vrijdag pas weer dus meer details kan ik niet opzoeken.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Hou er rekening mee dat de meeste convectoren pas bij een hoge water temperatuur warmte af gaan geven waardoor je HR. ketel niet meer op lagere temperatuur kan stoken omdat je het dan niet meer warm krijgt.
 

Saucisson

  • #6
Obelix2 ik zal me daar eens in verdiepen dank.

Cvolieboy de kruipruimte is erg nat, als in staat water in. Is een eigen put maken dan nog steeds een goed idee, of is een kunststof put dan onvermijdelijk?
 

Pigion

  • #7
Bezint voor ge begint!!
Convectorputten zijn vuilverzamelaars en gaan zeker niet samen met water in de kruipruimte. Ik heb in 20 jaar 2 x de bodem van de convectorput van ons huis moeten vervangen!!! Reken op 2 x per jaar uitzuigen van de convectorput, spinrag verwijderen etc. Als het element een echte convector is, dus met lamellen, moet je misschien wel vaker schoon maken.
Ik heb convectorput opgeruimd en vervangen door vloerverwarming met een aparte lus op hogere temperatuur op de plaats van de convectorput. De hogere temperatuur kan daar getolereerd worden omdat je daar niet langdurig je voet op hebt.
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu