Bauknecht droger TRK 4850 thermostaat

A

Anonymous

Gast
  • #1
Deze droger word niet meer warm. Ik heb eerdere reacties al gelezen. Nu ik mijn droger uit elkaar heb zie ik in het midden aan de achterkant volgens mij de thermostaat zitten. Het lijkt mij dat die de 2 kleine elementjes zijn die met een soort veer vast zitten boven en onder het verwarmings element. Een daarvan is een beetje zwart geblakend maar na een meting met multie meter komt daardoor nog wel een signaal. Iemand een verstandig idee??
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Vervolg: ONder tussen heb ik de 2 tempstaat zekeringen er tussn uit gehaald (draden door verbonden) en de droger weer aan gezet. Helaas komt er nog geen warmte.. Dit lijkt mij toch wel dat het verwarmingselement defect is... Toch ???
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hi John,

Het probleem dat je schets lijkt sterk op iets dat ik met een TRK 4970 heb gehad. In mijn geval was een van de pootjes van het relais dat het verwarmingselement aanstuurt weggebrand. De print zit boven in de machine onder het tafelblad. De fout was aan de soldeerzijde met het oog te herkennen. Het relais vervangen is een kwestie van een paar Euro. Ik hoop dat het je verder helpt.

Groeten, Roel
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Nu er toch al een multimeter in het spel is: zet deze op Ohm/weerstandsmeting, bereik tot +/- 200 ohm, als je het element doormeet moet de meter een waarde onder de 50 Ohm aangeven. Vervolgens de meter op het hoogste bereik instellen, sommige meters doen dit automatisch, en dan de elementpolen doormeten ten opzichte van aarde=buitenkant element. Als de meter dan een waarde aangeeft is er sprake van aardsluiting en is het element ook defect.
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
het element heb ik eruit gehaald en doorgemeten. En als ik gewoon meet krijg ik een waarde van 20,8 Ohm. Als ik de buintenkant>> aarde verhaal van hier boven meet dan krijg ik geen waarde. Wel krijg ik een waarde als dit element is aangesloten. Wat nu???
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Het lijkt er sterk op dat deze storing inderdaad uit de module komt. (zie reactie r. scheepers). Als slechts de tin rondom het relaispootje weg is dan even opnieuw doorvloeien met harskern soldeertin.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Beste John,

Dit probleem heb ik ook al diverse malen gehad. Ik heb bij de Handyman 2 nieuwe sensortjes gehaald (die ronde dingetjes die achter die veer zitten), nieuwe stekkertjes op de zwartgeblakerde draden gezet en hij werkte weer als vanouds. Helaas is dit probleem al 3 keer voorgekomen. Elementjes kosten ca 30 EURO.

Guido
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu