Bauknecht condensatiedroger TRKD 4666 droogt onregelmatig

Dremeysen

  • #1
Hoihoi,
we hebben hier een Bauknecht condensatiedroger (type zie titel) die bij de eerste droogbeurt van de dag telkens probleemloos werkt, maar het daarna min of meer laat afweten. Ik heb de handleiding eens bekeken en die vermeldde dat de omgevingstemperatuur de 25°C niet mag overschrijden; het toestel bevindt zich echter in een kleine ruimte en het is niet onmogelijk dat de temperatuur daar wel eens hoger komt te liggen. Heeft iemand een idee of dat tot gevolg kan hebben dat de was werkelijk nat uit de droger komt?
Merkwaardig is ook dat bij een tweede en zeker een derde lading de temperatuur in de machine steeds minder hoog lijkt te worden - wacht dan even tussen twee ladingen, zult u misschien denken, maar met drie jonge kinderen en twee werkende ouders moet de was gebeuren wanneer er tijd is, dus achtereen.
Diezelfde handleiding waarvan ik sprak leerde me ook dat de warmtewisselaar eenmaal per maand moet worden schoongemaakt (dat deden we al), maar ook de behuizing waar hij inzit. Dat deden we niet. Ik heb de voorkant van de machine dan maar gedeeltelijk gedemonteerd om er wat beter aan te kunnen en het hele ding eens grondig opgefrist. Er kwam inderdaad nogal wat stof uit, maar weerom: kan dat zo'n drastische gevolgen hebben op het droogresultaat?
Toen de droogmachine nog onder garantie was, hebben we er al eens een technicus bijgehaald. Die vermoedde dat het ging om een slecht contact in de warmtesensoren die net onder de deuropening zitten. We hebben die toen samen grondig schoongemaakt en sindsdien doe ik dat zelf eens in de zoveel weken, maar veel resultaat heeft het niet. Overigens vertelde die technicus me dat een verwarmingselement (weerstand) niet in capaciteit kan verminderen (ik vroeg me dat af): ofwel werkt het, ofwel niet. Ik stel me echter wel vragen bij de afvoer van die warmte: als het verwarmingselement bijvoorbeeld vol stof of kalkaanslag hangt, kan de warmte toch minder goed weg en heb je toch een minder goed resultaat?
Enfin, ik ga nu enkele dagen bekijken welk gevolg mijn huidige acties zullen hebben, maar ik had toch graag eens een tweede opinie gehoord van iemand met ervaring en/of gezond verstand. Waarvoor alvast mijn hartelijke dank!

D. Remeysen.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Vermoed dat de kleine ruimte toch de oorzaak is,zet deze anders in een grote ruimte al is het maar om uit te proberen succes
 

Dremeysen

  • #3
Hmhm, zijn ondertussen ettelijke weken verder en het resultaat is: noppes. De droger verplaatsen heb ik niet gedaan omdat het ding dan hopeloos in de weg staat, maar ik heb wel stelselmatig het raam vierkant opengezet zodat de overtollige warmte weg kan. Maar nee hoor: nat, natter, natst.
Ik besluit maar met de machine hartsgrondig te vervloeken, te vervangen en iedereen op de hele wereld aan te raden nooit nog iets van Bauknecht te kopen. Al besef ik dat ik niet zo'n belangrijke stem heb, maar het lucht wel op, héhé.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Ik begrijp het niet: Het probleem is tijdens de garantieperiode gemeld, en nog niet verholpen. Dan is het nog steeds garantie...
 

Dremeysen

  • #5
Indertijd (toen de reparateur was langsgeweest) was het probleem wel verholpen, zo leek. Met het regelmatig kuisen van de sensoren waren we telkens voor een paar dagen gered. Maar de laatste maanden werkt zelfs dat niet meer. Ik vrees dan ook (aangezien we ondertussen een jaar of drie verder zijn) dat de aanspraak op garantie niet meer waar te maken valt. In ieder geval is de kogel toch door de kerk: de nieuwe is besteld en de oude gaat de deur uit. Wie 'm wil hebben mag 'm komen halen.
Rest me nog slechts jullie te bedanken voor je tips en medeleven.
Groetjes,

D. Remeysen.
P.S.: De nieuwe is géén Bauknecht.
 

Dremeysen

  • #6
Het wordt een beko.
 

Techrax

  • #7
De machines van Beko worden geproduceert in Turkije.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik heb een aantal beoordelingen en een commerciële link verwijderd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu