Wasdroger Bauknecht TRKK 6840 stopt er soms mee

Ano

  • #1
Hallo,

Mijn wasdroger Bauknecht TRKK 6840 (serv.nr. 8560 684 12000) heeft af en toe kuren. Na een half uurtje of zo stopt hij, de was is dan warm maar nog echt vochtig. Als ik hem dan weer start, doet hij het een paar seconden en stopt dan, alsof hij wordt gereset, alsof ik de knop even uit/aan doen.
Ik heb het idee dat dit alleen gebeurt als het erg warm en vochtig weer is.
Na afkoelen en weer wat droger worden doet hij het weer voor een tijdje.

Iemand een idee of/hoe dit op te lossen is?
 

Ano

  • #2
Nog even wat verder getest: met het verwarmingselement losgekopppeld gebeurt hetzelfde. Na even hoor je het relais uit/aan gaan en staat de droger stil.
Zou het relais zelf het probleem zijn (versleten)?
 

Ano

  • #3
Uiteindelijk blijkt dat een of beide relais K002 en K003 (de power relays die de twee polen van de netspanning schakelen) steeds aan/uit gaan. De machine wordt dan dan steeds aan/uit gezet.

Om na te gaan of de 12 V schakelspanning er dan ook af gaat een paar draadjes eraan gehangen en naar buiten gebracht. Idee: als het relais zelf defect is/klappert, blijft er 12 V op staan. Als het relais goed is, zou ook de 12 V moeten verdwijnen.
Helaas ging er daarn iets mis, niet veilig genoeg gewerkt :-(

Een van de draadjes kwam tegen het metaal (aarde) van de machine aan, aardlek eruit en aantal componenten utigebrand op de print. Ook het printbaantje van de 12 V lijn was helemaal losgekomen... Nog geprobeerd te repareren (paar defecte transistoren en diodes vervangen) maar hij doet het niet meer. Nieuwe voedingsprint kopen voor een 12 jaar oude machine vindt ik te duur. In deze 12 jaar heb ik tweemaal de klixons moeten vervangen overigens. Daarom maar een nieuwe machine besteld, deze gaat naar de recycling helaas. De nieuwe wordt een warmtepompdroger.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu