Bauknecht condens droger TRK 5970 word niet meer warm.

Plierop

  • #1
Geachte forumleden,
Ik ben in gevecht met een Bauknecht condens droger type TRK 5970 welke niet meer droogt. Hij word niet meer warm en heb de achterkap er af gehaald en zie daar dat 1 van de connectoren welke op de warmtewisselaar zit wat verbrand lijkt. Ik heb een foto bijgevoegd welke dit duidelijk laat zien. Ik ben geen droger expert maar er zitten 2 connectoren boven en 2 onder en als ik op een onderdelensite kijk geeft die aan 'Thermostaat-vast (bij verwarmingselement) wasdroger'.
De unit is schoongemaakt maar word niet meer warm en zie dus bij 1 van die connectoren op de bovenste thermostaat dat die op de thermostaat wat gesmolten lijkt en wat zwart geblakerd is.

Wat is er naar jullie mening (aannemelijk) kapot ?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Faston stekker slecht contact daardoor verbrand.
Eraf trekken en nieuwe stekker erop en kijken wat er van de aansluiting over is van de clixon.
Is dit helemaal zwart en geen glimmend contact meer is het einde.
 

Plierop

  • #3
Inmiddels beide thermostaten vervangen en het verwarmingselement doorgemeten en telde 20-21 ohm.
Er komt echter geen prik bij de thermostaten terecht en aan de bovenzijde zie je de printplaat met al de condensoren er op en daar lijkt geen stroom uit te gaan richting die thermostaten. Nu kan het zijn dat er iets op de printplaat kapot is maar daar stopt mijn kennis. De droger reageert gewoon goed en draait prima alleen word hij nog steeds niet warm. Ik zie ook geen extra zekeringen ofzo te zitten.

Iemand een idee ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu