Badkamer buitenmuren zijn niet geïsoleerd

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #21
Radiator is veel te klein voor de badkamer.
 

2ellen

  • #22
Peter schreef:
Radiator is veel te klein voor de badkamer.
Welk merk flexibele radiator slang kan ik het beste kopen om een langere radiator te kunnen aansluiten? Ik heb de loodgieter gebeld en foto's gestuurd en gevraagd of hij een grotere zou willen plaatsen. Dan koop ik de benodigde spullen en kan ik een afspraak maken met hem.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #23
Bij een klusforum advies vragen, vervolgens zelf materiaal halen en de loodgieter laten aansluiten.
Overleg vooraf met de loodgieter, normaal zitten ze niet op zulk soort klussen, en opdrachtgevers, te wachten.
Ik vind het trouwens niet netjes.
 

2ellen

  • #24
OK , dank je wel. Dat niet netjes is voor mij een klein puntje, je zal er ws. weinig van zien namelijk. Ik vindt het niet netjes van de eigenaar om 1) niet te isoleren na een noodzakelijke verbouwing buiten mijn schuld en 2) niet netjes van de eigenaar om niet een verwarming op te hangen welke voldoende vermogen heeft. Dit soort klussen?? Dit soort opdrachtgevers?? wat bedoelt u hiermee, ik probeer het voor de loodgieter makkelijk te maken en met hem/haar in overleg de benodigde spullen spullen aan te schaffen zodat het werk vlotjes verloopt. Of maakt u zich druk over de betaling misschien? In dat geval weet ik zo net nog niet of een loodgieter hier niet af en toe een glimlach van krijgt. Vriendelijke groet verder Ellen PS. Ik dacht dat dit hier een Klusforum was.
 

Remco-

  • #25
Ik wil je wel meegeven dat je echt iets moet laten doen aan het elektra probleem. Je hoort geen stroom te voelen op een douchekraan. Er zijn al mensen geweest die dat niet na konden vertellen!
 

Jon1967

  • #26
Hallo Ellen,
Het is ook zeker een klusforum denk ik, ondanks dat ik pas een uurtje 'lid' ben...
Wat Jan zegt klopt wel een beetje, het is niet echt heel fraai om eerst hier een bak info te verzamelen en dan vervolgens met deze info naar de klusjesman te lopen en hem te vertellen hoe en wat. Althans, ik zou dat niet waarderen. De klusjesman is hopelijk ter zake kundig neem ik aan en verdient ook op materialen misschien een centje. Je loopt naar de winkel, vraagt de verkoper het hemd van het lijf en besteld vervolgens op internet omdat het daar €4,- goedkoper is. Dat idee een beetje, snap je mijn gevoel?
Dat gezegd hebbende... Je radiator is te klein, veel te klein. Zeker voor een badkamer die niet geïsoleerd is. Je zal dan ook ontzettend veel condensvorming op de muren krijgen en dat zou in de toekomst ook nog wel eens kunnen resulteren in schimmel op bijvoorbeeld het plafond. Kan, hoeft niet...maar dan moet je voldoende ventileren door een raampje open te zetten. Maar ja, daar zit je ook niet op te wachten omdat je het warm wilt krijgen.

Je kraan moet je absoluut door een vakman naar laten kijken, dit is meer dat NIET goed.
Gewoon een afspraak maken morgen 09.00
Niet hier op het forum om tips vragen...tenzij je van spanning houdt!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #27
Kan ook een kwestie zijn van je CV systeem juist inregelen.
Staan de radiatoren in de woonkamer vol open terwijl daar de thermostaat hangt dan zal het in de badkamer nooit warm worden als de thermostaat in de kamer meet dat het al warm genoeg is.
Knijp de radiatoren in de woonkamer en overige ruimtes zodat het daar minder snel opwarmt en je badkamer krijgt meer warmte zodat het daar ook aangenaam is.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #28
2ellen schreef:
Ik vindt het niet netjes van de eigenaar om 1) niet te isoleren na een noodzakelijke verbouwing buiten mijn schuld en 2) niet netjes van de eigenaar om niet een verwarming op te hangen welke voldoende vermogen heeft.
Tja dat komt zo vaak voor als mensen zelf gaan klussen die er geen ballen verstand van hebben.
Tegenwoordig denkt iedereen dat hij alles zelf kan doen, omdat er via filmpjes op internet van alles te zien is.
Maarja zo werkt het vaak in de praktijk niet, en dan mensen liggen prutsen en bezuinigen op materialen.
En dan als alles klaar in elkaar geprutst is, zijn ze nog bere trots op wat ze gemaakt hebben.
Wij komen dat zo vaak tegen in de praktijk dat de eigenaar de vorige badkamer zelf heeft veranderd in het verleden, en dat trots wil laten zien.
Dan zeggen we maar niet veel, want dan is de onderlinge verstandhouding met de klant meteen al weg.
Maar wij komen dan wel de problemen tegen, zoals afvoeren met plakband aan elkaar gezet en waterleidingen met een stuk tuinslang en slangenklemmen weggewerkt in de muur. en zo kan ik nog wel doorgaan.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #29
Tja, vaak wil men het wel zelf doen, maar is men niet bereid om te investeren in goede materialen en het juiste gereedschap. "Want dat is zo duur, dan kan ik het beter laten doen". Precies. En als je dan ook bereid bent om voor een goede vakman te betalen krijg je ook iets wat én mooi is én goed werkt.
 

2ellen

  • #30
OK dan , daar ben ik weer. Sorry wanneer ik mensen hier beledigd heb, niet mijn bedoeling. Wel mijn bedoeling is om iets aan te schaffen, in overleg met een vakman dus, maar dan wel een radiator welke ik ook mooi en goed vind. Niet om de vakman voor een appel en een ei te laten komen dus. Dacht oprecht dat het wel prettig zou zijn dat wanneer je ergens komt om een radiator te plaatsen , de juiste materialen er ook zijn. meer steekt hier niet achter. Heb al gehoord van een vakman, maar die is niet meer actief , dat ik beter geen flexibele aansluiting, verlenging moet laten maken. Enne, de eigenaar heeft wel vakmensen de badkamer laten doen, maar wilde misschien toch niet nog meer uitgeven aan ook nog isolatie , ik woon hier al meer dan 20 jaar en de huur is ongeveer 1/4 van wat hij kan vragen wanneer ik weg ben :) En wellicht ook niet een echt goede elektriciën dus. Daar zal ik zeker achteraan gaan bij de eigenaar , dank jullie. Fijne avond verder , groet Ellen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu